Minus 25 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Joseni

Termometrele au înregistrat, vineri dimineaţă, minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc şi la Joseni, în judeţul Harghita, aceasta fiind cea mai scăzută valoare termică înregistrată în ţară în cursul dimineţii.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Minus 25 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Joseni

Minus 25 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Joseni (Imagine: Mediafax Foto)

"Temperaturile au început să scadă încă de joi seară, când au fost minus 20 de grade Celsius, la ora 21.00. Minima a fost înregistrată astăzi (vineri - n.r.) de dimineaţă, după răsăritul soarelui, când am măsurat minus 25 de grade Cesius la Miercurea Ciuc şi Joseni", a declarat, vineri, meteorologul Gabriella Lado de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, a fost frig şi în celelalte localităţi ale judeţului, minimele ajungând până la minus 21 de grade Celsius la Topliţa, minus 18 grade la Bucin şi minus 11,3 grade la Odorheiu Secuiesc.

Meteorologii spun că temperaturile se vor menţine foarte scăzute şi în cursul zilei, maxima nedepăşind minus 10 grade Celsius în Harghita, şi avertizează că sâmbătă dimineaţă ar putea să fie mai rece cu 2-3 grade decât minimele înregistrate vineri dimineaţă.

Gerul nu a creat probleme în ceea ce priveşte alimentarea locuitorilor cu gaz, centralele termice funcţionând la capacitate maximă.

Nici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita nu au fost înregistrate, în noaptea de joi spre vineri, cazuri de degerături sau hipotermii.

Minima absolută a lunii ianuarie în judeţul Harghita a fost de minus 38 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc, în anul 1985.

În Bistriţa-Năsăud, temperaturile au scăzut până la minus 22 de grade Celsius, în noaptea de joi spre vineri, minima nopţii fiind înregistrată la Valea Străjii, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa.

Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud a informat, vineri, că temperaturile au scăzut în tot judeţul, dar cel mai frig a fost la Valea Străjii.

Potrivit sursei citate, în judeţ au căzut însă şi precipitaţii sub formă de ninsoare, la Salva, însă acestea au fost slabe, de 0,1 litri/metru pătrat în 24 de ore. Stratul de zăpadă este însă destul de consistent la Valea Mare, unde măsoară circa 30 de centimetri.

Pe mai multe cursuri de apă sunt poduri de gheaţă, dar acestea nu necesită detonarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici