- Home
- Social
- (24.09.2020, 17:30)
- Andreea Burnar , Andreea Dragoş
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii şi profesorii se lovesc zilnic de minusurile şcolii online: Internetul cade, sunetul nu se aude mereu, iar la tablă nu vede nimic
- Ana Petraş, elevă: De acasă, nu văd ce scrie profesorul pe tablă
- Alina Pandele, profesoară: Intonaţia trebuie să fie clară ca elevii să ne poată auzi
- Daniela Voinea: Am făcut poze cu tabla, cu rezumatul, atunci când nu am reuşit altfel
Urmărește
6284 afișări
FOTO: Profimedia
Ana Petraş este elevă în clasa a X-a şi învaţă online încă de când a început noul an şcolar. Îţi spune că nu este totul atât de uşor, cum părea cel puţin la prima vedere. Conexiunea la internet este de multe ori foarte slabă, iar la tablă nu prea se înţelege nimic.
„La noi la şcoală nu se vede la tablă, depinde de profesor cum vorbeşte ca să se audă. Noi, cei de acasă, trebuie să ne transcriem tot după ce se termină orele. Am avut probleme cu microfonul că nu-mi dădeam seama de ce nu mergea. Profesorii nu prea bagă în seamă ambele grupe”, spune Ana.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
„Având în vedere că suntem o şcoală din Bucureşti, suntem un liceu cu peste 1.600 de copii, este inadmisibil ce se întâmplă şi sperăm că se vor schimba lucrurile. Este foarte, foarte greu să ţii copilul motivat. Clar îşi pierde interesul pentru şcoală”, este de părere Ioana Tatavura, părinte.
Alina Pandele este profesoară la şcoala ”Sfinţii Voievozi” din Capitală şi îţi spune că, într-adevăr, pentru ca elevul să o poată vedea, de acasă, ea nu se poate mişca din faţa camerei cu microfon. Iar dacă udă tabla, nu se mai vede nimic. Şi vocea ei trebuie să fie una puternică şi să aibă intonaţie. Altfel .. praful se alege de ora predată pentru cei care învaţă de acasă.
„Intonaţia noastră trebuie să fie cât mai clară, lucrăm pe partea asta cu dicţia, ca să ne putem auzi. Trebuie să avem grijă să stăm cât de cât în tablă atunci când elevul nu înţelege, să-i arătăm fix acolo pe text”, povesteşte Alina Pandele, profesor la Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Voievozi”.
„Am recurs la WhatsApp, cu poze de pe tablă. Ei ne auzeau, nu vedeau tabla, trasmiteam pozele de pe tablă, transmiteam rezumatul lecţiei. Este normal să avem nevoie de un alt sistem de Internet, o conexiune pe fibră optică. Nu acel wireless cu care lucram noi de obicei. Am încercat să facem cu camerele de pe calculatoare – nu se vede”, spune şi Daniela Voinea, director la Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Voievozi”.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:29
-
astăzi, 16:10
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie