- Home
- Social
- (04.01.2021, 14:02)
- Andreea Burnar , Roxana Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Minusurile şcolii online. Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei: Un start pierdut nu poate fi recuperat nicioadată. Aşa e şi cu materia
- Şcolile şi grădiniţele sunt închise până pe 11 ianuarie
- Mircea Miclea: În Marea Britanie, anul trecut, au fost alocate 1,5 miliarde de lire sterline pentru recuperarea materiei
- Mircea Miclea: Materia pierdută e un start ratat care nu mai poate fi recuperat
Urmărește
455 afișări
Şcoala on-line nu este ceva de dorit pentru elevi, mai ales pentru cei din clasele terminale, care vor susţine Examene Naţionale. Au pierdut materie, şi dacă vor continua tot în on-line până la finalul semestrului, slabe sunt şansele să poată recupera ce s-a pierdut.
Despre pierderile cumulative de învăţare vorbeşte şi Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, care şi-a dat demisia în 2005 din cauza bugetului prea mic alocat pentru învăţământ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
„O pierdere la un moment dat, dacă nu e recuperată rapid, ea se cronologizează. E un start pierdut pe care nu îl mai poţi recupera niciodată. În Olanda, în al Doilea Război Mondial, s-au închis şcolile din cauza războiului. Doi ani de zile. Au avut o pierdere de 6 puncte la IQ, care nu a putut fi recuperată pe toată perioada de viaţă”, spune Mircea Miclea.
În aceste condiţii, e nevoie reală de o alocare bugetară substanţială pentru educaţie. Măcar 5 la sută din PIB, dacă nu 6 la sută. Sau măcar să alocăm fonduri pentru recuperea materiei. Că nici la acest capitol nu am stat deloc bine anul trecut.
„Vă reamintesc că în Marea Britanie numai în vara trecută au fost alocate 1,5 miliarde de lire sterline pentru a recupera materia pierdută în anul anterior. La noi s-au alocat 0 lei. Măcar acum, în bugetul din acest an, trebuie prevăzute clar fonduri pentru învăţarea remedială”, consideră fostul ministru.
Iată cum am putea face acest lucru:
„Înseamnă că voi plăti suplimentar pe profesorii, fie din afterschool, fie în cadrul vacanţelor şcolare, care vor ajuta elevii să-şi recupereze materia pierdută. Al doilea lucru care trebuie făcut este de a construi nişte lecţii on-line model. Nişte lecţii făcute de cei mai buni profesori. Mai ales pentru materiile critice, cei mai buni profesori din ţară pot să facă astfel de lecţii care să fie filmate, astfel încât toţi copiii să aibă acces la lecţiile celor mai buni profesori.”
Clar, elevii sunt cei care suferă. De exemplu, Vlad Scarlat, care are 18 ani şi este în clasa a XII-a la unul din cele mai bune licee din Constanţa, a recurs la meditaţii pentru că nu vrea ca din pricina orelor pierdute să nu intre
la Facultatea de Medicină.
„Am făcut meditaţii, adică nu plănuiam să fac meditaţii şi la română, dar acum fac. Mă gândeam că am toate comentariile ok de la clasă, explicate, dar având în vedere cum e şcoala on-line...Ori au mai fost probleme cu netul, ori nu s-a mai putut conecta nu ştiu ce profesor”, povesteşte Vlad.
În România, 2,8 milioane de elevi aşteaptă să meargă la şcoală. Dintre aceştia, 400.000 de elevi nu au acces la internet.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55