Mircea Moloţ, arestat la domiciliu, poate să îşi părăsească locuinţa de două ori pe lună

Fostul preşedinte al CJ Hunedoara Mircea Moloţ, aflat în arest la domiciliu, va putea să îşi părăsească locuinţa de două ori pe lună "pentru a-şi asigura mijloacele de existenţă" şi va putea fi vizitat de fiica sa, potrivit unei hotărâri definitive dată, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Mircea Moloţ, arestat la domiciliu, poate să îşi părăsească locuinţa de două ori pe lună

Mircea Moloţ, arestat la domiciliu, poate să îşi părăsească locuinţa de două ori pe lună (Imagine: Dan Lungu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a admis contestaţia DNA la decizia Tribunalului Alba prin care lui Mircea Moloţ i se permisese să îşi părăsească locuinţa de patru ori pe lună şi a redus perioada la două ori pe lună.

Muntean a precizat că permisiunea dată fiicei lui Moloţ de a-şi vizita tatăl rămâne valabilă pentru fiecare zi de sâmbătă, între orele 11.00 şi 20.00.

"Practic, va avea permisiunea de a părăsi domiciliul pentru a-şi asigura mijloacele de existenţă pe perioada arestului la domiciliu în prima zi de miercuri din lună, între orele 8.00-17.00, pentru a merge în localitatea Merişoru de Munte, şi în a treia miercuri din lună pentru a merge în localitatea Săcărâmb. În cele două localităţi are două ferme care trebuie supravegheate astfel încât să îi asigure mijloacele de existenţă", a explicat Cosmin Muntean.

În 22 ianuarie, Tribunalul Alba a admis în parte, cererea formulată de Mircea Moloţ de a putea să îşi părăsească locuinţa şi de a-i fi modificate obligaţiile impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Alba, instanţa "a acordat inculpatului permisiunea de a fi vizitat la domiciliu de fiica sa în fiecare zi de sâmbătă, între orele 11.00-20.00, şi a acordat acestuia permisiunea de a se deplasa în vederea asigurării mijloacelor de existenţă în localitatea M.M., în prima şi a treia zi de miercuri din lună, respectiv în localitatea S., în a doua şi a patra marţi din lună, între orele 8.00-17.00".

Decizia instanţei nu a fost definitivă, ea fiind atacată de DNA Alba Iulia.

Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup, au fost reţinuţi în 3 decembrie pentru fapte de corupţie, iar ulterior au fost puşi sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 9 decembrie, în urma unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Moloţ şi ceilalţi patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, iar în 5 ianuarie Tribunalul Alba a prelungit măsura arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA din decembrie, Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.

De asemenea, Tiberiu Balint este acuzat de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma instigării, în timp ce Pup este acuzat de dare de mită în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani, în forma complicităţii.

Mircea Moloţ a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara în 11 decembrie, prin ordin al prefectului judeţului. Aceeaşi decizie a fost luată de prefectul judeţului Hunedoara şi în privinţa vicepreşedintelui CJ Tiberiu Balint şi a viceprimarului comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, cercetaţi în acelaşi dosar.

Miercuri, prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara al lui Mircea Moloţ.

Pe de altă parte, instanţa supremă a respins, în 21 ianuarie, irevocabil, acţiunea prin care preşedintele suspendat al CJ Hunedoara Mircea Moloţ contesta raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care stabilise că acesta s-a aflat în incompatibilitate. Astfel, rămâne definitiv raportul ANI, care stabilise că Moloţ a fost în incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al CJ.

Ca urmare, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis, miercuri, ordinul încetării mandatului exercitat de Mircea Moloţ în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Mircea Moloţ a fost găsit în incompatibilitate de către ANI, întrucât, în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, a fost, pe lângă preşedinte al CJ Hunedoara, şi preşedinte al AGA, respectiv reprezentant al CJ în adunările generale, la SC Drumuri şi Poduri Deva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici