Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, amendaţi cu câte 500 de lei

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma şi revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru tulburarea evenimentelor prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate în apropierea falezei Cazinoului din Constanţa.

Urmărește
309 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, amendaţi cu câte 500 de lei

Miron Cozma (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Sorin Trancă, a declarat că cei doi au primit fiecare o amendă de 500 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice, potrivit articolului 26, litera e, din Legea 60.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului susţine că revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin ar fi fost lovit de către un jandarm şi din acest motiv i s-a făcut rău.

"I-au dat un pumn în plex colegului meu, Mavrodin, în ficat mai exact, că a leşinat, Mavrodin e luptător de karate, e antrenor de karate, vă daţi seama ce pumn a luat dacă el care e obişnuit cu loviturile a căzut, a dat cu capul de ciment şi a leşinat", a spus Cozma, luni, la finalul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei.

El a mai spus că nu a fost nimic organizat de către revoluţionari şi că în mulţime nu se mai aflau decât Mavrondin, un văr al acestuia şi soţia lui Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor a mai precizat că portavocea prin care s-a protestat îi aparţine lui Mavrodin.

"Scrie undeva în lege că e interzis să porţi portavoce, chiar şi la o manifestaţie publică, portavocea e interzisă prin lege ? Nu. Şi atunci care-i problema ?", a mai spus Cozma.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa a precizat că Nicolae Mavrodin nu a fost lovit de către jandarmi. El a fost scos din mulţime pentru a fi legitimat, iar la un moment dat a leşinat, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma şi un lider al revoluţionarilor constănţeni au fost îndepărtaţi de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, după ce au vrut să protesteze prin portavoce faţă de preşedintele Traian Băsescu, revoluţionarul fiind luat de o ambulanţă fiindcă s-a simţit rău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici