Miron Cozma susţine că i-au dispărut bani şi bunuri din hotelul Histria, din Mamaia

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma susţine că i-au dispărut bani, bijuterii şi diverse bunuri din camera hotelului Histria din Mamaia în care locuia şi care va fi demolată în zilele următoare şi intenţionează să facă plângeri penale împotriva autorităţilor din acest motiv.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma susţine că i-au dispărut bani şi bunuri din hotelul Histria, din Mamaia

Miron Cozma susţine că i-au dispărut bani şi bunuri din hotelul Histria, din Mamaia (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a petrecut Crăciunul la Timişoara, iar marţi a aflat de la televizor că a început demolarea unei părţi din hotelul Histria din Mamaia, unde locuia de doi ani.

El a pornit apoi spre Constanţa, iar miercuri după-amiază a ajuns la unitatea din Mamaia să vadă care este situaţia bunurilor sale după ce aflase că toate obiectele din camerele aflate la etajele 4 şi 5, deci şi ale sale, fuseseră mutate.

Miron Cozma a constatat că i-au dispărut toate lucrurile de valoare pe care susţine că le avea acolo. El susţine că nu mai găseşte suma de 80.000 de lei pe care o ţinea în două valize, bijuterii, icoane, haine şi o carte de rugăciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

Cozma a mai spus că el consideră că această demolare nu este legală pentru că nu există o hotarâre definitivă şi irevocabilă a instanţei în acest sens şi că totul nu ar fi decât o răzbunare a autorităţilor împotriva patronului hotelului Histria.

Pentru dispariţia bunurilor, el psune că este decis să facă plângeri penale împotriva autorităţilor locale şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a iniţiat această operaţiune de demolare la hotelului Histria din Mamaia.

Miron Cozma a mai spus că locuia la Histria din vara lui 2009 şi plătea lunar o chirie de 200 de euro.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, până la ora transmiterii acestei ştiri, Miron Cozma nu depusese vreo plângere privind dispariţia bunurilor respective, singura sesizare fiind făcută telefonic la Poliţia Mamaia pentru violare de domiciliu.

Demolarea extinderilor ilegale ale hotelului Histria din Mamaia a început în 27 decembrie deoarece proprietarul unităţii a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

După ce în cursul zilei de marţi au fost demolate anexele, au mai rămas de demolat etajele 4 şi 5.

Muncitorii au început, miercuri, să scoată mobilierul din fiecare cameră, precum şi uşile şi geamurile înaintea începerii operaţiunii propriu-zise de demolare.

Potrivit patronului unităţii, la etajele 4 şi 5 sunt 56 de camere din cele 256 ale întregului hotel, printre cei care locuiau la hotelul Histria fiind şi Miron Cozma. El închiriase o cameră chiar la etajul al patrulea, care va fi demolat.

În momentul începerii acţiunii de demolare, Cozma se afla la Timişoara, unde petrecuse Crăciunul, dar a sosit la Constanţa în cursul după amiezii de miercuri.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii din subordinea MDRT au constatat încălcarea legislaţiei, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului l-a somat încă de anul trecut şi în repetate rânduri pe proprietarul construcţiei ilegale să o demoleze.

Ultima somaţie a fost înaintată vineri, 23 decembrie, dar proprietarul nu i-a dat curs şi a refuzat din nou să aplice prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, marţi, reprezentanţii Direcţiei Generale Lucrări Publice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alături de celelalte instituţii abilitate de lege, au demarat acţiunea de demolare a construcţiilor ilegale din cadrul hotelului Histria.

În timpul operaţiunii de demolare, doi dintre locatarii hotelului s-au urcat pe acoperiş sperând să impiedice acţiunea. După câteva zeci de minute de negocieri cu poliţiştii, ei au fost convinşi să coboare. Ulterior, pentru fapta lor au fost duşi la sediul Poliţiei şi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

Patronul hotelului, George Bosânceanu, susţine că toate acţiunea reprezintă un abuz al autorităţilor şi spune va face plângeri penale împotriva acestora.

Autorităţile estimează că demolarea construcţiilor ridicate fără autorizaţie se va încheia până la sfârşitul acestei săptămâni.

Operaţiunea face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici