Mister în jurul celui mai bătrân lider din lume, dat dispărut de o lună. Guvernul a dat interdicţie să se discute despre subiect

Camerunezul Paul Biya, în vârstă de 91 de ani, cel mai bătrân lider de pe planetă, nu a mai apărut în public de peste o lună, de când a părăsit Beijingul, în septembrie, după summitul China-Africa.

Urmărește
955 afișări
Imaginea articolului Mister în jurul celui mai bătrân lider din lume, dat dispărut de o lună. Guvernul a dat interdicţie să se discute despre subiect

Mai trăieşte Biya mai trăieşte? Este interzis să vorbească despre sănătatea lui

Paul Biya, în vârstă de 91 de ani, a ratat între timp mai multe momente: de la întâlnirea şefilor de stat de la sediul ONU şi până la finala cupei de fotbal din Camerun.

În urmă cu câteva zile, un post de radio care emite din exil (statul american Texas) i-a anunţat decesul.

Opoziţia cere informaţii şi explicaţii, dar se alegere cu ştiri străvezii.

La Yaoundé, puternicul secretar al preşedinţiei Ngoh Ngoh a răspuns într-o declaraţie oficială că „Excelenţa Sa este într-o formă excelentă”.

Surselor mass-media şi reţelelor sociale le este interzis să vorbească despre sănătatea Sfinxului, singurul preşedinte pe care l-au cunoscut 75% dintre camerunezi.

Sfinxul, aşa cum este poreclit eternul Paul, menţine frâiele puterii de 41 de ani şi 11 luni (a preluat puterea pe 6 noiembrie 1982).

În Camerun, minoritatea vorbitoare de limba engleză este zdrobită într-un război civil nesfârşit pe care regimul îl controlează fără proteste internaţionale.

Din când în când, unele epurări ţin sistemul pe linia de plutire. Închisoarea Kondengui, din capitală, scrie publicaţia franceză Le Monde, este plină de baroni căzuţi în dizgraţie, foşti miniştri şi boieri acuzaţi de corupţie.

Paul şi-a petrecut o mare parte din timpul în satul natal din sudul ţării, Mvomeka'a, fie, mai preferabil, la Hotelul Intercontinental din Geneva, unde există un întreg etaj rezervat lui şi primei doamne.

La locaţia elveţiană, potrivit guvernului camerunez, Sfinxul invizibil este creditat cu o sănătate excelentă. De acolo, spune secretarul general al preşedinţiei Ferdinand Ngoh Ngoh, „părintele naţiunii” se va întoarce în zilele următoare în patrie.

Ngoh Ngoh, apropiat de prima doamnă, este omul care gestionează afacerile guvernamentale, semnând adesea documente oficiale în numele şefului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici