- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.10.2015, 22:06)
- Cătălin Lupăşteanu
Mita dată judecătorului Maldea, pentru vânzarea de imobile şi tractoare de la Drumuri şi Poduri
Mita de 60.000 de euro ce ar fi ajuns la judecătorul Nicuşor Maldea a fost dată de complicii acestuia pentru falimentarea controlată a societăţii Drumuri şi Poduri prin vânzarea directă sau la licitaţie a unor imobile, tractoare, utilaje grele şi o turbofreză, potrivit documentelor anchetatorilor.
Urmărește
2224 afișări
Mita dată judecătorului Maldea, pentru vânzarea de imobile şi tractoare de la Drumuri şi Poduri (Imagine: Shutterstock)
Potrivit sursei citate din cercetări a rezultat, referitor la la magistratul judecător Nicuşor Maldea, "că în anul 2010, fiind repartizat să judece mai multe dosare penale în care lichidator judiciar a fost numitul Tudor I. Ion, a primit de la acesta prin intermediul numitului Murariu Cristian-Gelu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei) cu scopul de a-i crea acestuia o situaţie favorabilă în dosarele comerciale pe care le avea spre soluţionare".
Anchetatorii reţin că ”la data de 14 mai 2008, magistratul judecător, prin titlu de proprietate nr. 4838/2008 emis de Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Caraş-Severin, a fost pus în posesie asupra unui teren forestier în suprafaţă de 5.850 mp situat pe raza localităţii Târnova”.
Deoarece Ion Tudor urmărea să înstrăineze bunuri ale debitorilor, arată anchetatorii DIICOT, ”în frauda intereselor creditorilor, avea interes de a avea concursul judecătorului sindic în dosarul nr. 646/115/2010 aflat pe rolul Tribunalului Caraş Severin– Secţia a II-a Civilă, Contencios, Administrativ şi Fiscal în care acesta a fost desemnat lichidator judiciar, iar judecător sindic a fost magistratul Maldea Nicuşor”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Astfel, arată procurorii DIICOT, Ion Tudor a stabilit legătura cu magistratul Maldea, judecător în cadrul acestei instanţe, la momentul respectiv preşedinte al Secţiei a II-a Civilă, Contencios, Administrativ şi Fiscal.
”În acest dosar, la data de 6 mai 2010, s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, împotriva debitorului SC Drumuri şi Poduri SA Reşiţa, iar ulterior, la data de 7 aprilie 2011, a fost admisă cererea administratorului judiciar IT Management Advisors SPRL, fiind dispusă declanşarea procedurii falimentului”, notează anchetatorii care arată că după deschiderea procedurii falimentului Ion Tudor a valorificat bunurile societăţii Drumuri şi Poduri SA Caraş Severin, către societăţi comerciale controlate de către acesta.
”Dintre aceste bunuri înstrăinate menţionez imobilul tip construcţie, situat pe raza localităţii Reşiţa, denumit generic «Baza de reparaţii utilaj rutier», ...în suprafaţă construită de 1348,02 mp, .... adjudecat la data de 7 septembrie 2011 de Polmar Construct Serv SRL Reşiţa la preţul de 257.415 RON. (....)Ulterior, la data de 21 martie 2013, prin contractul de vânzare autentificat de către B.N.P. Ştefănigă Marinela Reşiţa imobilul respectiv a fost înstrăinat către SC ECO-BAU PARC SRL Timişoara, cu preţul de 256.000 RON. (...) Imobil tip construcţie, situat pe raza localităţii Grădinari, denumit generic «Baza de producţie Grădinari», în suprafaţă de 1 ha şi 927 mp, aflat în proprietatea Drumuri şi Podur Caraş Severin (....) a fost adjudecat în data de 2 noiembrie 2011 de către Camand Impex SRL Reşiţa la preţul de 6120 RON + TVA. (...) De asemenea, prin licitaţia publică din data de 24 august 2011, când IT Management Advisors SPRL, în calitate de lichidator judiciar al Drumuri şi Poduri Caraş-Severin a vândut către Camand Impex SRL mai multe bunuri mobile aparţinând societăţii în insolvenţă (tractor forestier, încărcător frontal, turbofreză, autospecializată, greader semipurtat, tractor rutier)”, se arată în documentele anchetatorilor.
În acest context, arată procurorii DIICOT, ”s-a urmărit cointeresarea materială a magistratului în scopul arătat anterior, astfel că a fost identificată modalitatea prin care folosul material, în speţă suma de 60.000 euro să ajungă în posesia lui Maldea Nicuşor, prin încheierea fictivă în mod succesiv, a două contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect terenul în discuţie”.
Astfel, notează anchetatorii ”la data de 17 noiembrie 2010, a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub numărul 3462/2010 de către BNP Dobre Florica din Reşiţa, prin care magistratul Maldea Nicuşor a «înstrăinat» cu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei), terenul forestier (pădure) în suprafaţă de 5.850 mp situat pe raza localităţii Tarnova, înscris în CF 30270 Tarnova, către numitul Murariu Cristian-Gelu”.
Ulterior, în 16 februarie 2011 (după 3 luni), Cristian Gelu Murariu, împreună cu soţia sa, Florentina Murariu, ”au încheiat fictiv contractul de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 477/2011 de către BNP Dobre Florica din Reşiţa, în care s-a consemnat în fals că susnumiţii au înstrăinat către Tudor I. Ion acelaşi teren cu suma de 20.000 lei (aproximativ 8 % din valoarea contractului anterior)”.
Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat, miercuri, la solicitarea procurorilor DIICOT, percheziţia la biroul folosit de judecătorul Nicuşor Maldea la Tribunalul Caraş Severin.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspecţiei Judiciare(IJ), Alin Alexandru, magistratul Nicuşor Maldea este cercetat disciplinar de IJ pentru "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile", "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de legi sau regulamente", "obstrucţionarea activităţii de inspecţie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace" şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă", abateri prevăzute de Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
Inspectorii judiciari s-au sesizat din oficiu, în 4 mai şi în 31 iulie, iar în luna august s-au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de judecătorul Maldea. În urma verificărilor, IJ va decide dacă exercita acţiunea disciplinarea faţă de magistratul din Caraş Severin şi o va înainta CSM.
Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, o percheziţie la Tribunalul Caraş-Severin, în biroul unui judecător suspectat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două societăţi comerciale, printre persoanele vizate fiind un notar şi un lichidator judiciar.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că judecătorul de la Tribunalul Caraş-Severin suspectat că a luat mită 80.000 de euro este Nicuşor Maldea, de la Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal, iar lichidatorul judiciar este Ion Tudor.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz este vizat un grup infracţional organizat suspectat de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi", potrivit DIICOT.
După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, lichidator judiciar, a vândut bunurilor societăţilor în faliment, la preţuri subevaluate, către alte firme controlate de membrii grupului. Ulterior, aceste societăţi au vândut bunurile către alte persoane, la o valoare mult mare, a precizat DIICOT.
Sursele judiciare au mai arătat că grupul infracţional ar fi fost constituit din 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, care ar fi atras în grup mai mulţi administratori de firme.
Acţiunea a fost efectuată de procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul BCCO Timişoara şi SCCO Caraş-Severin, precum şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe