Mitingul studenţilor din Cluj-Napoca s-a încheiat fără incidente

Mitingul studenţilor din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca s-a încheiat, joi, fără incidente, însă organizatorii ar putea primi un avertisment din partea Jandarmeriei, pentru că au protestat fără să aibă autorizaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

Studenţii au încheiat mitingul fără să mai pornească într-un marş până în Piaţa Avram Iancu, aşa cum anunţaseră iniţial, ei rămânând peste o oră în faţa Casei de Cultură a Studenţilor şi scandând lozinci împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, căpitan Mariana Tecar, a declarat presei că mitingul nu a fost autorizat şi că organizatorii riscă sancţiuni.

"Mitingul studenţilor nu a fost autorizat, deoarece organizatorii nu au depus în termen cererea de autorizaţie pentru manifestare. Au depus doar cu 24 de ore înainte, faţă de 48 de ore. Vom analiza situaţia şi vom decide ce măsuri se vor lua. Probabil va fi vorba despre un avertisment", a spus Tecar.

Preşedintele Organizaţiei de Studenţi a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Nicoleta Straton, a declarat că organizatorii protestului nu au avut suficient timp la dispoziţie pentru a depune cererea în termen.

"Organizaţiile de studenţi care au pregătit mitingul de protest nu au avut timp să depună în termen cererea pentru autorizarea mitingului", a spus Straton.

Potrivit acesteia, un grup de studenţi din centrul universitar Cluj-Napoca va pleca, luni, la Bucureşti, pentru a participa la un miting de protest programat în Capitală.

Peste 300 de studenţi au protestat, joi, la Cluj-Napoca faţă de lipsa lor de reprezentativitate de 25 la sută în comisiile de administraţie ale universităţilor şi în comisiile de alegere a rectorilor, cerând demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Studenţii mai multor universităţi clujene s-au adunat, în jurul orei 12.00, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor având bannere pe care scria "Marş Funeriu, vrem 25 la sută, nu putere absolută", "Nu lăsaţi să fie luate drepturile câştigate", "Vrem 25 la sută, drepturile studenţilor nu sunt negociabile".

Protestatarii au fluierat şi au scandat diverse lozinici, printre care "Demisia", "Să trăieşti ca un student fără niciun stimulent", "Pentru noi eşti evident un ministru impotent", "Eşti singurul vinovat pentru haosul creat", "Legea Educaţiei, culmea aberaţiei", "Funeriu nu te vrem, ieşi afară din sistem".

De asemenea, studenţii au îndemnat la declanşarea unei greve, ei fiind nemulţumiţit de modul în care sunt trataţi de Ministerul Educaţiei şi de faptul că nu au reprezentativitate de 25 la sută în consiliile de administraţie ale universităţilor şi în comisiile de alegere a rectorilor.

"Studenţii nu mai sunt consideraţi parteneri egali în luarea deciziilor. Protestăm faţă de lipsa reprezentativităţii noastre în proporţie de 25 la sută în consiliile de administraţie şi în comisiile de alegere a rectorilor, în condiţiile în care acest procent a ajuns la cinci", a declarat preşedintele Organizaţiei de Studenţi din Universitatea "Babeş-Bolyai", Nicoleta Straton.

Ea spunea că în cazul în care numărul studenţilor participanţi la protest va ajunge la minim 500, se va porni într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca până în Piaţa Avram Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici