- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (02.09.2015, 14:53)
- Vasile Măgrădean , Adina Oşan
Mitropolitul Clujului: Imigranţii trebuie primiţi cu bunătate, nu au plecat de bine din ţările lor
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, "trebuie primiţi cu bunătate", pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, ci în urma terorii instalate şi a sărăciei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
277 afișări
Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă actuala criză a imigranţilor care provin din state islamice ar putea constitui un pericol pentru creştinismul din statele europene, IPS Andrei Andreicuţ a spus că europenii nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină.
"Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă", a spus mitropolitul Clujului.
IPS Andrei Andreicuţ consideră că "francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
"Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.
Potrivit acestuia, foarte mulţi dintre imigranţi sunt creştini, iar în Siria sau Irak au fost multe biserici dărâmate, "creştinii fiind primii expuşi la toate atrocităţile".
Conform AP, peste 332.000 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Asia au sosit până în prezent în Europa, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent.
Germania a acceptat mult mai mulţi imigranţi decât restul celor 27 de state membre UE, iar în state de frontieră aflate în prima linie - ca Grecia, Italia, Macedonia, Serbia şi Ungaria - au avut loc confruntări între poliţie şi imigranţi, ciocniri între imigranţi, iar unele persoane au murit pe mare, în contextul în care mii de oameni traversează zilnic Mediterana în ambarcaţiuni periculoase, în schimbul unor sume de bani plătite traficanţilor.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe