- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.10.2012, 20:33)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moaştele Sf. Nectarie din Eghina, aduse marţi în Bucureşti, pentru sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou
Moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli, vor fi aduse marţi seară în Capitală de o delegaţie a Bisericii Greciei condusă de IPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Eghina, Spetses şi Kounoupitsa, pentru sărbătorile închinate Sf. Dimitrie cel Nou - ocrotitorul Bucureştilor.
Urmărește
2141 afișări
Moaştele Sf. Nectarie din Eghina, aduse marţi în Bucureşti, pentru sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou
"Avionul cu care vor fi aduse moaştele va sosi în Capitală marţi, în jurul orei 23.00", a precizat, pentru MEDIAFAX, PS Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriahal.
Aceasta va fi pentru prima oară când Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina sunt aduse la Bucureşti cu ocazia pelerinajului organizat cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.
Potrivit Patriarhiei, evenimentele dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou - sărbătorit anual la 27 octombrie şi ale cărui Sfinte Moaşte se păstrează în Catedrala patriarhală - încep miercuri, 24 octombrie, ora 10.00, cu sfinţirea şi inaugurarea oficială a Centrului de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie". Centrul a fost iniţiat de Patriarhia Română şi construit de Arhiepiscopia Bucureştilor, în parteneriat cu Ambasada Elveţiei, Primăria Sectorului 2 şi Fundaţia Hilfsverein Nymphenburg (Germania) în incinta bisericii parohiei Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc. Sfinţirea va fi făcută de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi Mitropolitul Efrem, centrul fiind locul unde vor fi aduse pentru prima dată în acest pelerinaj Moaştele Sf. Nectarie. La inaugurarea centrului vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Ambasadei Elveţiei la Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Tot miercuri, la ora 11.30, după oficierea Sfintei Liturghii, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, de la Catedrala Patriarhală prin bulevardul Regina Maria, până la baza Colinei Patriarhiei.
Jumătate de oră mai târziu, de la catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti, se va desfăşura procesiunea cu racla Moaştelor Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena pe Calea Şerban Vodă şi strada Bibescu Vodă, până la baza Colinei Patriarhiei.
Cele două procesiuni se vor întâlni la Crucea din piatră de la baza Colinei Patriarhiei, pentru momentul întâmpinării Moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie. În continuare, Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina vor fi aduse în procesiune până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de către PF Daniel şi aşezate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei, pentru a fi venerate de către cler şi credincioşi până marţi , 30 octombrie, ora 10.00.
Tot miercuri, va fi inaugurat Centrul social-cultural Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina de la mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.
Joi, la ora 9.15, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat lângă Catedrala patriarhală, orientat spre baldachinul cu Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi ale Sfinţilor Ocrotitori ai Catedralei patriarhale.
Sfânta Liturghie de vineri va fi oficiată, tot de la 9.15, de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Efrem, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe podiumul din incinta Catedralei patriarhale.
Sâmbătă, de ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Evenimentele vor continua cu etapa finală a celei de a cincea ediţii a concursului coral naţional de muzică bisericească "Lăudaţi pe Domnul", organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române.
Duminică, de la ora 12,00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia PF Daniel, va avea loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod, cu tema 2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Vor fi prezentate în sinteză şi evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, social-medical, cultural şi mediatic organizate de anul acesta de către eparhiile din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române.
Luni, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată o slujbă de Te Deum pentru deschiderea Şedinţei de lucru a Sfântului Sinod, care va avea loc la Reşedinţa patriarhală.
Delegaţia Bisericii Greciei, condusă de IPS Efrem, se va întoarce în Grecia, cu moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina, plecând de la Catedrala Patriarhală marţi, 30 octombrie, la ora 10.00.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe