Mocanu: Toate ministerele au adus propunerile privind coeficienţii de ierarhizare

Toate ministerele au adus propunerile privind coeficienţii de ierarhizare, Grupul de lucru privind elaborarea legii unice stabilind, marţi, mediile acestor trei coeficienţi, respectiv, 3,8 pentru treapta a treia, 6,5 pentru treapa a II-a şi 8,85 pentru prima treaptă, a declarat Valentin Mocanu.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Mocanu: Toate ministerele au adus propunerile privind coeficienţii de ierarhizare

Mocanu: Toate ministerele au adus propunerile privind coeficienţii de ierarhizare (Montaj foto)

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat că a primit toate propunerile privind grilele de ierarhizare, în unele cazuri fiind diferenţe importante.

El a mai spus că discuţiile de marţi au vizat uniformizarea celor trei nivele.

"Am primit datele concrete de la fiecare instituţie, acum trebuie să le uniformizăm. Pornind de la acele medii stabilite, variantele prezentate de ministere nu vor mai avea diferenţe în ceea ce priveşte grila de ierarhizare", a spus Mocanu.

Acesta a adăugat că s-a discutat şi despre bugetarii care sunt în situaţii de incompatibilitate, precizând că acesta este unul din cazurile pentru care ar putea fi acordate sporuri.

"Trebuie să ştim clar cine este în această situaţie şi ce sporuri poate primi. Incompatibilitatea ar trebui compensată printr-un venit mai mare", a susţinut Mocanu.

Secretarul de stat a adăugat că activitatea de elaborare a grilei de salarizare va porni de la mediile coeficienţilor asupra cărora s-a convenit, toţi membrii Grupului de lucru acceptând aceşti coeficienţi ca elemente de pornire.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală, Romel Neagu, a apreciat că, în urma disccţiilor de marţi, s-a făcut un pas important pentru definitivarea anexelor privind legea unică de salarizare.

La rândul său, preşedintele Publisind, Emilian Marian, a explicat că stabilirea mediilor coeficienţilor de ierarhizare a pornit de la stabilirea unui nivel minim şi maxim pentru fiecare treaptă de ierarhizare, astfel că pentru prima treaptă în care este inclus medicul primar de clinică nivelul minim este de 7,2, iar cel maxim de 10,5. Pentru treapata a doua, în care este inclus profesorul de gradul II, nivelul minim este 4, iar cel maxim 9, iar treapta a treia, în care sunt incluşi referenţii şi grefierii arhivari, nivelul minim este 2,5, iar cel maxim 5.

Emilian Marian a adăugat că între 2,5 şi 10,5, sunt 85% dintre salariaţii sistemului public.

Preşedintele Publisind a mai spus că următoarea întâlnire va avea loc marţea viitoare, când vor trebui făcute propuneri privind stabilirea funcţiilor care vor intra în 12,5 şi 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici