- Home
- Social
- TELEORMAN , (25.04.2017, 12:34)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video MOMENTUL când copilul căzut în fântână a fost salvat. Misiune dificilă şi riscantă/ Cel mic a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti
Copilul de 2 ani, căzut în fântână, a fost scos în viaţă de pompieri. Serviciile de intervenţii au încercat mai bine de 10 ore să salveze un copil de 2 ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman care a căzut într-o fântână adâncă. El se afla la o adâncime de 16 metri, poziţionat pe pompa cu care se scoate apă.
Urmărește
17242 afișări
VEZI FOTO MAI JOS
UPDATE 23:28 Copilul scos din fântână după 10 ore a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti
Copilul de 2 ani, salvat de pompieri după o misiune de mai bine de 10 ore, a fost transportat, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti, cu un elicopter SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleroman, Ion Dragomir, a declarat, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, că băiatul a fost transportat la un spital din Capitală, cel mai probabil Spitalul Grigore Alexandrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Copilul a fost preluat de elicopterul SMURD şi este transportat la Bucureşti”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Dragomir, purtătorul de cuvânt al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman.
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat corespondentului MEDIAFAX că băiatul este în stare de hipotermie, deşi iniţial părea stabil.
"A fost preluat de la faţa locului într-o stare medicală care nu este foarte bună. Iniţial s-a zis că este stabil, dar totuşi copilul este hipotermic, după ce a stat atâta, chiar în pofida faptului că a fost încălzit cu aerul cald care a fost introdus acolo", a declarat Raed Arafat.
Copilul de 2 ani, din Balta Sărată a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, şi a fost scos de pompieri în urma unei misiuni extrem de dificile.
UPDATE 21:18 Copilul de 2 ani, căzut în fântână, a fost scos în viaţă de pompieri, după mai bine de zece ore
Copilul în vârstă de 2 ani, care a căzut în fântînă, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, a fost scos în viaţă de pompieri după o misiune care a durat mai bine de 10 ore, fiind predat medicilor, au declarat corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii ISU Teleorman.
Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, a declarat că băiatul de 2 ani a fost scos la la suprafaţă „centimetru cu centimetru”, starea copilului fiind bună.
„A fost scos teafăr. I se acordă primul ajutor de către echipajele medicale sosite la faţa locului. Intervenţia a durat peste zece ore. A fost o intervenţie foarte dificilă. Copilul se afla la o distanţă de 16 metri adâncime, pe o pompă. Au fost folosite dispozitive speciale. S-a încercat realizarea unei gropi pe lângă fântâna respectivă, astfel încât copilul să fie scos în siguranţă. Copilul este în viaţă, în ambulanţă, aceasta este cea mai mare bucurie a noastră. Cu ajutorul celor două tije s-a reuşit să agăţăm şi pompa din interior, dar şi copilul şi să-l aducem centimetru cu centimetru la suprafaţă”, a declarat Gelu Adrian Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.
Un elicopter SMURD a sosit la faţa locului, iar copilul ar putea fi dus la un spital din Bucureşti, în funcţie de deciziile pe care le vor lua medicii după ce vor evalua starea de sănătate a băiatului.
Potrivit ISU Teleorman, apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 10.30, ceea ce înseamnă că micuţul a stat în fântână mai bine de 10 ore.
Potrivit IGSU, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, au intervenit peste 40 de pompieri, forţele de intervenţie acţionând pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât şi prin săpaturi în exteriorul puţului.
Copilul a fost monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video.
„Vârsta fragedă a micuţului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, declarat, în timpul intervenţiei, reprezentanţii IGSU.
Băiatul de 2 ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman, a căzut într-o fântână adâncă, el nefiind în apă, ci este poziţionat pe pompa cu care se scoate apă.
ŞTIRE INIŢIALĂ Potrivit ISU Teleorman, copilul de 2 ani a căzut într-o fântână adâncă din Balta Sărată, în apropiere de Roşiorii de Vede. El se află la o adâncime de 16 metri, poziţionat pe pompa cu care se scoate apă şi este conştient.
La locul incidentului se află trei autospeciale de stingere, una de descarcerare şi un echipaj medical aparţinând SAJ. În sprijin au fost trimise un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.
Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, a declarat, pentru MEDIAFAX, că intervenţia este dificilă deoarece fântâna este extrem de îngustă.
”Încă se fac eforturi pentru scoaterea acestuia. Au venit şi colegii de la Poliţie, cu o cameră de luat vederi, se introduce în fântână pentru a vedea copilul, în ce stare este acolo. Copilul se aude, este conştient, se aude plângând, are momente, se calmează, după care iar începe să plângă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.
Potrivit acestuia, salvatorii introduc permanent oxigen în puţ pentru ca micuţul să nu treacă în stare de inconstienţă, iar spitalul mobil şi autospeciala CBRN, care au tunuri cu aer cald, se află la faţa locului pentru a evita intrarea în hipotermie a copilului.
Două buldoexcavatoare, aduse pentru salvarea copilului de 2 ani căzut într-o fântână adâncă
Două buldoexcavatoare au fost aduse în localitatea Balta Sărată din judeţul Teleorman, unde un copil de 2 ani a căzut, de mai multe ore, într-o fântână adâncă. Intervenţia este dificilă deoarece fântâna este extrem de îngustă.
Potrivit IGSU, salvatorii acţionează pentru scoaterea copilului cu ajutorul cordiţelor de salvare.
În paralel, se intervine cu două buldoexcavatoare pentru ca echipele de intervenţie să ajungă cât mai aproape de copil.
Conform sursei citate, copilul este conştient şi monitorizat în permanenţă cu o cameră video coborâtă la nivelul lui, respectiv la o adâncime de aproximativ 16 metri.
Arafat: Am trimis la Teleorman un aparat experimental pentru intervenţii în locuri foarte înguste
Operaţiunea de salvare a copilului de doi ani căzut într-o fântână în judeţul Teleorman este una foarte complexă, un aparat experimental pentru intervenţia în locuri foarte înguste fiind trimis de la Bucureşti, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
"Este o intervenţie foarte complexă, sunt trimise echipaje din Teleorman şi Bucureşti, este trimis un aparat experimental pentru intervenţia în locuri foarte înguste care este posibil să îl folosească. A fost trimisă şi o echipă medicală cu un elicopter SMURD, dar şi un alt elicopter care a adus aparatul respectiv, primul adjunct de la Situaţii de Urgenta care a preluat coordonarea. Copilul este vizualizat printr-o cameră pusă la dispoziţie de către colegii de la Poliţie care poate să îl urmărească, are lumină, căldură care este introdusă prin aparatele pe care le au pompierii. Să vedem ce decizie se va lua de către cei de la faţa locului şi care ştiu cel mai bine situaţia. Nu este nicio soluţie fără risc. Ei trebuie să stabilească care este cea mai bună metodă şi cea mai sigură. Copilul este conştient şi nu sunt semne că ar avea probleme medicale. Este un copil de un an şi 8 luni, e stresat, mai plânge, din cauza asta e dificil pentru că nu poţi comunica cu el", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Peste 40 de salvatori încearcă de 7 ore să scoată copilul de 2 ani căzut într-o fântână adâncă
Peste 40 de pompieri depun eforturi susţinute, marţi, în misiunea contracronometru de salvare a micuţului din Balta Sărată, judeţul Teleorman, care a căzut în urmă cu mai bine de şapte ore într-o fântână adâncă. Copilul este în viaţă şi monitorizat permanent, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit IGSU, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, intervin peste 40 de pompieri, forţele de intervenţie acţionează pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât şi prin săpaturi în exteriorul puţului.
Potrivt reprezentanţilor IGSU, copilul este în viaţă şi este monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video.
„Vârsta fragedă a micuţului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, au declarat reprezentanţii IGSU.
Forţele au fost suplimentate cu o descarcerare şi un camion la ISU Olt, containerul multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobiă cu medic de la ISU Bucureşti – Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucureşti – Ilfov a plecat în sprijin un camion încărcat cu materiale de susţinere, pentru consolidarea malurilor de pământ.
Copilul de 2 ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman, a căzut într-o fântână adâncă, el nefiind în apă, ci este poziţionat pe pompa cu care se scoate apă.
ISU: Copilul de 2 ani, căzut în fântână se VAITĂ de durere, ceea ce înseamnă că e în viaţă
Pompierii încearcă să excaveze pe lângă fântâna adâncă în care a căzut copilul de 2 ani, din Balta Sărată, judeţul Teleorman, pentru a reuşi să îl scoată la suprafaţă. Micuţul se vaită de durere, ceea ce înseamnă că este în viaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că micuţulş se vaită de durere, ceea ce înseamnă că este în viaţă. În acest timp, pompierii încearcă să excaveze pe lângă fântână.
„Încă se acţionează pentru scoaterea copilului din fântână, nu s-a rezolvat. Se excavează pe lângă fântână, să vedem cât de mult se poate avansa, să ajungă aproape de copil şi să putem interveni în zona tuburilor respective şi să spargem o gaură prin care să extragem copilul. El reacţionează. Chiar l-am auzit când se văita că îl doare, asta înseamnă că este în viaţă. Am auzit «Au, au!». Spaţiul este foarte îngust, aproximativ 35 de centimetri, acolo este şi o pompă de apă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Gelu Adrian Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.
Potrivit ISU, apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 10.30, ceea ce înseamnă că micuţul este în fântână de aproape 10 ore.
Potrivit IGSU, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, intervin peste 40 de pompieri, forţele de intervenţie acţionează pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât şi prin săpaturi în exteriorul puţului.
Potrivit reprezentanţilor IGSU, copilul este monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video.
„Vârsta fragedă a micuţului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, au declarat reprezentanţii IGSU.
Copilul de 2 ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman, a căzut într-o fântână adâncă, el nefiind în apă, ci este poziţionat pe pompa cu care se scoate apă.
IGSU: Acţiunea de salvare a copilului de 2 ani, căzut în fântână, se derulează până la recuperarea sa
O echipă formată din 10 specialişti în misiuni de căutare-salvare din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă se deplasează spre Balta Sărată, din judeţul Teleroman, unde se încearcă salvarea copilului în vârstă de 2 ani, căzut în fântână. Pompierii continuă misiunea.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, misiunea de salvare a copilului în vârstă de 2 ani, care a căzut în fântână se derulează neîncetat, până la recuperarea acestuia.
„Forţele specializate, dislocate la fata locului sunt parte din echipa naţională de căutare şi salvare urbană (Ro-USAR), acreditată INSARAG. Colegii noştri încadrează două maşini echipate cu mijloace care permit efectuarea operaţiunilor de spargere, de deblocare a persoanelor surprinse în medii ostile vieţii. La faţa locului se asigură iluminarea zonei cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor de intervenţie. Acţiunea de salvare se derulează neîncetat până la recuperarea micuţului, atât prin interiorul puţului, cât şi prin realizarea săpăturilor în exteriorul acestuia”, spun reprezentanţii IGSU.
Citeşte şi: Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după ultimatumul CEDO: Graţierea sau arestul la domiciliu nu rezolvă problema din penitenciare
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe