Monica Iacob Ridzi intră în vizorul DNA

Plângerea PNL prin care este acuzat ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, de abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului, a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Urmărește
61 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob Ridzi intră în vizorul DNA

Monica Iacob Ridzi intră în vizorul DNA (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În 19 iunie, preşedintele PNL Crin Antonescu a depus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Parchetul ICCJ, organul de anchetă unde a fost iniţial depusă plângerea PNL, a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, plângerea PNL, în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu, va fi verificată de procurorii anticorupţie, care trebuie să stabilească dacă acuzaţiile aduse minstrului sunt fondate sau nu.

Într-o conferinţă de presă, Antonescu a spus că va fi sesizată şi Camera Deputaţilor, Ridzi fiind şi deputat PDL. Anonescu a cerut atunci şi demisia din funcţie a ministrului democrat-liberal.

Crin Antonescu a ţinut să caracterizeze cazul ministrului Monica Iacob Ridzi drept unul "întru totul semnificativ, simptomatic pentru starea jalnică a sistemului politic românesc în criză, a stării politice şi morale a actualilor guvernanţi", precizând că acest sistem a fost contestat de Traian Băsescu şi "a sfârşit de multă vreme şi până în ziua de azi în a-l patrona”.

Antonescu a acuzat "demagogia, bătaia de joc şi minciuna" actualului Guvern patronat de preşedintele Traian Băsescu, care le cere cadrelor didactice să facă muncă patriotică, să corecteze lucrări pe jumătate din banii cuveniţi şi în acelaşi timp aruncă jumătate de milion de euro pe fereastră, fără niciun fel de justificare şi ruşine.

"Când un ministru al unui guvern care s-a declarat preocupat de gestionarea crizei afirmă, nonşalant: «Pe mine nu mă interesează costurile sau nu ştiu, nu pot spune acum pe ce s-au cheltuit banii», asta este neruşinare şi sfidare a plătitorului de taxe", a afirmat Antonescu, spunând că nu mai poate permite această sfidare din partea ministrului Tineretului. Evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), de Ziua Tineretului, au costat aproape 620.000 de euro, iar ministrul Monica Iacob-Ridzi susţine că nu regretă cât a plătit, ci că este mulţumită de rezultat şi că aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat.

Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a organizat, tot în 19 iunie, o conferinţă de presă, pentru a răspunde acuzaţiilor din presă privind evenimentele de Ziua Tineretului. Ea a precizat că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că, la un eveniment pentru tineret organizat există 8-9 evenimente sportive, ministrul opinând că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret, decât de sport.

Ministrul a spus că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o rezultatul.

Evenimentul şi-a atins scopul, adică aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat în toată ţara de ziua lor, a spus Ridzi. Ei nu au participat doar la două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, ci la o serie întreagă de evenimente sportive, culturale, artistice, de la arte marţiale, la teatru, folk până la streetdance.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici