- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Morar: Apariţia în presă a unor probe din dosarul Voicu nici nu ajută, nici nu strică anchetei
Apariţia în presă a unor probe din dosarul Voicu nici nu ajută, nici nu strică anchetei, pentru că acestea au fost administrate, a declarat, pentru RFI, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar.
Morar: Apariţia în presă a unor probe din dosarul Voicu nici nu ajută, nici nu strică anchetei (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)
Întrebat dacă apariţia în presă a probelor din cazul Voicu ajută sau dezavantajează ancheta, şeful DNA a declarat că nu vrea să spună nici că ajută, nici că strică, pentru că sunt probe administrate şi pentru că tot ce se întâmplă până ca un dosar să ajungă în faţa instanţei "se întâmplă în biroul procurorului", indiferent ce se comentează în presă.
Daniel Morar a susţinut că probele din dosarele DNA nu au ce căuta în presă, dar când un dosar este trimis şi altor instituţii, cum e Parlamentul, există riscul scurgerii de informaţii. El a adăugat că normal ar fi ca probele să ajungă doar în faţa judecătorului şi nu e normal să fie în presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Când procurorii sunt obligaţi să trimită dosarul altei instituţii decât instanţei de judecată, mai multor instituţii, iar unele dintre ele sunt instituţii colegiale, evident că există riscul scurgerii de informaţii", a declarat şeful DNA, petnru RFI.
El a amintit că în urmă cu aproximativ trei ani, când procurorii DNA au solicitat fostului Parlament avizarea urmăririi penale pentru doi foşti miniştri, la acea dată parlamentari, referatele procurorilor au fost puse de către fostul Parlament pe site-ul instituţiei.
"Acele referate conţineau, ca şi acest referat, inclusiv redările sumare ale unor convorbiri telefonice. La acea dată, DNA-ul, precum şi alte asociaţii ale magistraţilor au protestat şi au spus, am spus că nu e normal ca probele să fie expuse public, pentru că ele trebuie să ajungă să se judece în instanţă. Ei, Parlamentul de atunci, n-au avut nici o problemă din a le lăsa acolo şi, mai mult decât atât, preşedintele CSM-ului de la acea dată, printr-o poziţie publică a spus că acele date nu sunt nepublice, deci pot să fie acolo", a mai spus Daniel Morar.
Procurorul şef al DNA a precizat că instuituţia pe care o conduce nu are parti-pris-uri politice.
"Cred că ultimele condamnări şi arestări dovedesc că DNA-ul nu are parti-pris-uri politice. În al doilea rând, îmi place să cred că nu toată societatea românească urăşte DNA-ul sau dezavuează munca DNA-ului. Chiar cred că DNA-ul face un lucru important şi face ceea ce trebuie: atacă marea corupţie", a adăugat Morar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO