- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.06.2012, 12:46)
- Departamentul Eveniment , Lucia Efrim - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Morar: Infracţiunile de corupţie nu ar mai fi printre cele pentru care Poliţia poate ridica armele
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, spune că legea privind regimul armelor şi muniţiilor a fost modificată, astfel că infracţiunile de corupţie nu ar mai fi printre cele pentru care organele de Poliţie au obligaţia să ridice armele, evitând să comenteze cazul Năstase.
Urmărește
238 afișări
Morar: Infracţiunile de corupţie nu ar mai fi printre cele pentru care Poliţia poate ridica armele (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Întrebat dacă în opinia sa, s-a spart gheaţa prin condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase la închisoare cu executare, Daniel Morar a declarat la RFI: "Da, dar nu doar raportat la acest dosar. Repet, raportat şi la cele patru dosare privindu-i pe demnitarii care au intrat în închisoare în anul 2012".
Daniel Morar a evitat să comenteze tentativa de sinucidere a fostului premier PSD, Adrian Năstase. "Nu am nicio părere despre această tentativă de suicid, cum aflăm noi. Ce pot eu să vă spun e că în cariera multor magistraţi s-au înregistrat asemenea evenimente în cazul unor persoane condamnate sau aflate într-o stare de cercetare", a spus la RFI şeful DNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
România, ţara cu 35 de cabinete stomatologice publice şi 17.000 private
-
Banii negri din campanie: ANAF verifică modul în care a fost finanţată campania lui Georgescu
Daniel Morar a declarat că în momentul în care a început investigaţia privindu-l pe Adrian Năstase, s-a comunicat organelor de Poliţie faptul că s-a început urmărirea penală. "Legea armelor şi muniţiilor la acea dată prevedea ridicarea armelor şi muniţiilor când e începută o investigaţie penală. Dar se pare, nu am apucat încă să verific, că între timp legea armelor şi muniţiilor a fost modificată-repet, se pare-şi că infracţiunile de corupţie nu ar mai fi printre cele pentru care organele de Poliţie au obligaţia să ridice armele. Dar e un lucru de verificat", a susţinut sursa citată.
Daniel Morar a spus că vor urma şi alte condamnări în cazuri de corupţie: "Această condamnare nu vine pe un fond gol (...). Chiar la începutul acestui an, alţi doi parlamentari au intrat la închisoare pentru fapte de corupţie, un fost ministru a intrat la închisoare pentru fapte de corupţie, deci această condamnare vine după altele. Acum, că vor urma şi unele şi altele, sigur că noi, procurorii spunem că vor urma sau vrem, pentru că avem dosare pe care le-am trimis în instanţă şi dosare în care noi, procurorii vrem să obţinem condamnări".
Fostul premier PSD Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, la doi ani de detenţie pentru şantaj, într-un caz privind strângerea de fonduri pentru campania sa electorală din 2004.
Miercuri seara, poliţiştii s-au dus la locuinţa lui Năstase din strada Zamabaccian, pentru a pune în executare mandatul de condamnare emis de instanţă. În acest context, Năstase a încercat să se sinucidă, cu un pistol, însă un poliţist a intervenit, astfel că fostul premier s-a rănit în jurul gâtului, el fiind transporat urgent la spital.
În 2005, Năstase a fost obligat să-şi predea armele unui armurier, deoarece legislaţia în vigoare atunci, mai precis Legea 295/2004, prevedea că nu pot deţine arme persoanele învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie a căror pedeapsă are maximul special mai mare de un an.
Trei ani mai târziu, însă, legislaţia s-a modificat în sensul eliminării restricţiei pentru infracţiuni cum ar fi cele economice sau de corupţie, astfel că fostul premier şi-a recuperat armele pe care le predase unui armurier.
În 2011, legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor a suferit alte două modificări, ultima formă, în vigoare la acest moment, permiţându-i fostului premier să deţină arme.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Vizita lui Donald Trump Jr. ar fi fost „înscenată”. „Yankee, du-te acasă” citează un deputat al celui mai mare partid din Groenlanda
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Ce a pățit Alexandra din Iași, după ce s-a cuplat pe internet cu un așa-zis soldat din SUA. Cine era „americanul”, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe