Schimbarea paradei a avut loc în 2015. În acel an, parada militară de 9 mai a fost şi mai maiestuoasă decât de obicei, a fost o aniversare rotundă de sărbătorit a 70 de ani de la „victoria patriotică rusă” împotriva naziştilor.
Unii şefi de stat au lipsit în semn de protest, a fost prima sărbătoare după anexarea Crimeei, dar Vladimir Putin a transformat-o într-un eveniment personal. Preşedintele rus a rupt ceremonia rigidă şi a coborât de pe scenă pentru a se amesteca cu mulţimea care arăta fotografia tatălui său, un veteran decorat şi mare invalid al acelui conflict.
Iniţiativa de a arăta familiilor soldaţilor care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial imagini cu cei dragi a fost lansată în 2012 de un grup de jurnalişti de la postul de televiziune siberian Tomsk TV2. Autorităţile centrale au aprobat-o cu entuziasm, la fel ca şi Frontul Popular All-Rus (FPP), mişcarea populară care îl susţine mai mult decât oricare alta pe Putin. În anii următori a început să se producă o anumită schimbare faţă de ideea iniţială, odată cu autorizarea de a aduce la paradă din 9 mai şi portretele soldaţilor care au participat la luptele din Donbass din 2014-15, în Siria, în pe lângă cele ale liderilor sovietici, printre care Iosif Stalin.
Lucrurile s-au schimbat acum. Pe 22 aprilie, noul purtător de cuvânt al Regimentului a declarat că pot defila şi rudele soldaţilor care au murit în timpul Operaţiunii Militare Speciale, iar aceeaşi cerere a făcut-o şi Aleksandr Gusev, guvernatorul regiunii Voronej.
Serghei Lapenkov, unul dintre cei trei jurnalişti fondatori, a fost şi mai direct. „Necazul este că puţini îşi dau seama că în acest război de ambele părţi au fost aruncaţi strănepoţii a ceea ce numim acum Regimentul Nemuritorului. Ei bine, cred că străbunicii noştri s-ar fi putut blestema pentru ceea ce se întâmplă.” Dar acum e prea târziu. Mesajul a căzut în urechi surde şi nu putea fi altfel. TV2 era împotriva războiului. La începutul lunii martie, postul a fost închis.