- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.04.2015, 09:42)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MOTIVARE: Fostul prodecan din ASE, Cosmin Şerbănescu, determina studenţi să-i dea mită spunându-le că au lucrări îndoielnice
Fostul prodecan al Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Cosmin Şerbănescu, determina studenţii să îi dea mită fie spunându-le că au lucrări de calitate "îndoielnică", fie acordându-le ajutorul de a le elabora "o cunoştinţă" tezele de diplomă, se arată în motivarea sentinţei de condamnare a acestuia.
Urmărește
2551 afișări
MOTIVARE: Fostul prodecan din ASE, Cosmin Şerbănescu, determina studenţi să-i dea mită spunându-le că au lucrări îndoielnice
"Instanţa reţine că inculpatul a avut aceeaşi rezoluţie infracţională în sensul că pe de o parte acesta prevedea rezultatele actelor de executare cât şi le urmărea, existând pentru acesta o practică de a pretinde sume de bani studenţilor, sens în care instanţa are în vedere numărul foarte mare cât şi a modului de săvârşire: ori îşi arăta nemulţumirea cu privire la calitatea îndoielnică a lucrărilor elaborate de studenţi în apropierea termenului de predare – metodă aplicată studenţilor care încercau să-şi elaboreze singuri lucrările – ori prin acordarea ajutorului de a le elabora 'o cunoştinţă' lucrările – pentru studenţii mai puţin interesaţi de elaborarea personală a lucrărilor", se arată în motivarea deciziei de condamnare la şase ani pentru luare de mită, de către Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump, Zelenski și Elon Musk au discutat la telefon despre războiul din Ucraina. Convorbirea a avut loc înainte de orice discuție cu Putin
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Discuţie în 3, Trump-Zelenski-Musk / Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova, o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
Conform sursei citate, Şerbănescu, în schimbul sumelor de bani primite a elaborat pentru studenţi sau masteranzi lucrări de licenţă sau de disertaţie, deşi el era membru al unei comisii de examinare, iar în mod automat studenţii care dădeau mită promovau examenul.
"Având în vedere că au fost încălcate atribuţii de serviciu ce ţin de învăţământ, care ar trebui să asigure o dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a individualităţii umane, în formarea personalităţii autonome şi în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea şi dezvoltarea personală, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru participarea cetăţenească activă în societate, pentru incluziune socială şi pentru angajare pe piaţa muncii, urmările sunt foarte grave", subliniază judecătorii care l-au condamnat pe fostul prodecan din ASE.
Cosmin Şerbănescu, a fost condamnat la şase ani de închisoare, în februarie, după ce a primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata făcute şi al unor note de promovare.
Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, ea nefiind definitivă. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Şerbănescu, judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, se află în arest preventiv din 18 iulie 2014.
Instanţa a mai decis confiscarea de la Cosmin Şerbănescu a sumelor de 9.730 de euro, 1.525 de lei şi 1.300 de dolari.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi unul dintre studenţii care i-a dat mită fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an şi patru luni de închisoare.
Potrivit Parchetului instanţei supreme, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, Şerbănescu a cerut şi primit de la studenţi sume între între 400 de lei şi 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală.
Procurorii mai spun că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.
De asemenea, potrivit anchetatorilor, fostul prodecan "a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă".
Citește pe alephnews.ro: Trump ar putea transforma piața tehnologică. Cum va fi sprijinit Musk?
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Ce conțin, de fapt, chipsurile din comerț. Care sunt singurele SĂNĂTOASE, potrivit lui Dragoș Pătraru
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe