Multe creme anti-aging şi pentru albire din comerţ conţin mercur. STUDIU

  • Au fost testate 271 de creme din 15 ţări.
  • Aproape jumătate dintre ele sunt contaminate cu mercur.
Urmărește
7316 afișări
Imaginea articolului Multe creme anti-aging şi pentru albire din comerţ conţin mercur. STUDIU
Cremele anti-aging sau cele pentru albirea tenului au fost şi rămân la mare căutare, atât în rândul femeilor, cât şi în rândul bărbaţilor. 
 
Cremele sunt vândute pe platformele online cele mai cunoscute şi utilizate la nivel mondial, precum Alibaba, Amaon şi eBay, aşa că un grup de lucru a testat 271 de produse cumpărate din 15 ţări într-o perioadă de 13 luni. Analizele chimice arată că aproape jumătate dintre creme sunt contaminate cu o cantitate periculoasă de metal, conform The Guardian.
 
Specialiştii spun că până în anul 2026, industria cremelor de albire a tenului va ajunge la circa 12 miliarde de dolari cifră de vânzări. 
 
În Uniunea Europeană, cosmeticele cu mercur sunt interzise, iar în SUA sunt permise doar dacă au sub un miligram/l. Însă cercetătorii de la Zero Mercury Working Group (un grup de peste 110 asociaţii de advocacy în Sănătate) au descoperit în analiza lor niveluri de 65.000 mg/l de mercur. Aceştia cer reguli mai stricte pentru vânzarea produselor pe platformele online.
 
Cea mai mare parte din cremele contaminate provin de la branduri chinezeşti, din Pakistan, Mexic sau Thailanda. Acestea sunt vândute în toată lumea, pe bani mulţi şi cu răspundere zero. 
 
Într-un răspuns pentru The Guardian, Amazon precizează că a scos de la vânzare cremele cu mercur şi lansează măsuri proactive pentru a ţine sub control vânzarea de produse periculoase pentru sănătate. 

Mercurul, periculos pentru sănătate

Mercurul este folosit în cremele de albire a tenului deoarece blochează producţia de melanină (care colorează pielea) şi îndepărtează pistrui, pete şi riduri.
 
Însă, metalul folosit în creme provoacă alergii, afecţiuni ale rinichilor şi sistemului nervos.
În 2019, o femeie din California a intrat în comă după folosirea unui produs pentru ten contaminat cu mercur. 
 
Ca mod de prevenţie, oamenii pot cumpăra creme de la companii cunoscute, care au standarde etice, cu produse care au recenzii reale bune şi cu aviz pe etichetă „Recomandat de dermatologi” (înseamnă că a trecut testele cu brio), nu „Testat de dermatologi” (înseamnă că produsul a fost testat dermatologic şi atât).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici