Municipalitatea vrea să facă inventarul arborilor uscaţi din Capitală - proiect CGMB

Administratorii domeniului public din Bucureşti trebuie să inventarieze în 30 de zile arborii şi golurile din plantaţiile de aliniament, trunchiurile fără coroană şi plopii aflaţi în declin biologic, potrivit unui proiect ce va fi discutat joi de consilierii municipali.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea vrea să facă inventarul arborilor uscaţi din Capitală - proiect CGMB

Municipalitatea vrea să facă inventarul arborilor uscaţi din Capitală - proiect CGMB (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre, care urmează să fie discutat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), administratorii legali ai domeniului public trebuie să inventarieze golurile din plantaţiile de aliniament, arborii uscaţi, trunchiurile fără coroană şi arborii din genul Populus (plop) aflaţi în condiţii extreme de declin biologic, în termen de 30 de zile, în perioada de vegetaţie a arborilor.

Dacă proiectul va fi aprobat, inventarierea va trebui să fie însoţită de fotografia fiecărui exemplar şi urmează să fie făcută de inspectorii de specialitate ai administraţiilor publice locale, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi cei ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

De asemenea, în momentul în care administratorii legali ai domeniului public întocmesc planul de defrişare şi scoatere a rădăcinilor trebuie să aibă întocmit şi planul de plantare prin care să înlocuiască arborii avizaţi pentru defrişare.

"Ţinând cont de condiţiile de mediu în schimbare din municipiul Bucureşti, de intensificarea traficului şi de structura actuală a plantaţiilor din Bucureşti, propunem plantarea pentru compensarea arborilor uscaţi 100 la sută şi în declin biologic avizaţi pentru defrişare, a speciilor de arbori din genul Fraxinus, Prunus, rezistente la condiţiile de microclimat specific urban (...) şi a speciilor autohtone în raport de 2/1 ", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Acţiunile de defrişare, scoatere a rădăcinilor, pregătirea terenului pentru plantat, precum şi plantarea propriu-zisă a arborilor trebuie să fie făcute în maxim un an de la data inventarierii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici