Muzeu de istorie a evreilor din România, în cadrul Institutului Elie Wiesel

Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotărâre care are în vedere coordonarea activităţilor din cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, în vederea realizării, ulterioare, a unui muzeu de istorie a evreilor din România.

Urmărește
393 afișări
Imaginea articolului Muzeu de istorie a evreilor din România, în cadrul Institutului Elie Wiesel

Muzeu de istorie a evreilor din România, în cadrul Institutului Elie Wiesel

"Astfel, se instituţionalizează Comitetul consultativ pentru realizarea unui muzeu de istorie al evreilor din România, în sensul că se prevede că aceştia sunt numiţi de directorul general al INSHR - ”Elie Wiesel”, cu acordul Şefului Cancelariei Prim-Ministrului şi nu sunt salarizaţi. Institutul trece din coordonarea secretarului general al Guvernului, în coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria Prim-ministrului, şi i se suplimentează schema de personal cu 3 posturi, numărul maxim de posturi ale Institutului fiind de 21", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Institutul este condus de un director general, funcţie asimilată din punctul de vedere al salarizării cu funcţia de secretar de stat, în condiţiile legii, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

”Pentru înfiinţarea muzeului de istorie a evreilor din România se vor urmări organizarea unei reţele de comunicare cu instituţii de specialitate din ţară şi din străinătate pentru documentarea necesară elaborării conceptului muzeal, dar şi elaborarea tematicii expoziţionale necesară pentru proiectul curatorial. De asemenea, identificarea unui teren în Bucureşti pentru amplasarea viitoarei construcţii şi pregătirea documentaţiei necesare în vederea organizării concursului internaţional – proiectul arhitectural al Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor din România. Totodată, se are în vedere şi identificarea de parteneri interni şi internaţionali în vederea realizării proiectului muzeal, identificarea de artefacte, obiecte şi material documentar specifice istoriei şi civilizaţiei evreilor din România, precum şi stabilirea listei de bunuri culturale care vor face parte din patrimoniul muzeului”, se mai arată în documentul Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici