- Home
- Social
- (28.06.2021, 19:28)
- Giorgiana Amarie , Elena Gusa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzica în căşti la volum crescut duce la probleme auditive. Psiholog: „Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative”
- Volumul crescut de muzică în căşti dezvoltă afecţiuni auditive.
- Aproximativ 50% dintre tineri riscă să aibă probleme auditive din cauza căştilor.
- Corina Pop, psiholog: Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative.
Urmărește
358 afișări
Volumul crescut de muzică în căşti duce la probleme auditive. Psiholog: „Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative”
Muzica ascultată la maximum în căşti reprezintă un pericol pentru copii. Potrivit unei analize a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 50% dintre tineri riscă să-şi piardă auzul în urma expunerii excesive la sunete puternice.
Ştefan Hortolomei are paisprezece ani şi foloseşte căştile la volum mare frecvent.
„De trei ani am început să ascult muzică la căşti la volum maxim. Bine, şi când sunt la calculator tot cu căştile astea, tot la maxim le am. Obişnuiesc să mă deconectez de obicei, să fiu doar eu în bula mea.”, a povestit Ştefan, elev în clasa a VIII-a
Corina Pop este psiholog şi a vorbit despre motivele pentru care copiii folosesc căştile cu volumul la maxim atât de des.
„Poate ne-am certat cu un coleg de clasă sau poate ne-am certat cu părinţii sau poate un profesor a venit asupra noastră cu nişte lucruri care au fost negative şi le-am perceput negative şi atunci, cumva, furia aia toată reprimată, o reprimăm prin faptul că dăm tare, foarte tare muzica în căşti.”, a explicat Corina Pop.
Specialiştii recomandă folosirea căştilor la un nivel de 60 de decibeli.
Despre cât de grav este să ascultăm muzică regulat la un volum crescut, a vorbit Cristina Sanda, medic ORL.
„Dacă stăm o oră şi jumătate cu căştile pe urechi la un nivel de audiţie de 95 de decibeli, avem afectare irecuperabilă pe secvenţele înalte are nervului auditiv. Bine ar fi să nu le folosească mai deloc sau foarte puţin.”, a spus Cristina Sanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe