Muzica în căşti la volum crescut duce la probleme auditive. Psiholog: „Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative”

  • Volumul crescut de muzică în căşti dezvoltă afecţiuni auditive.
  • Aproximativ 50% dintre tineri riscă să aibă probleme auditive din cauza căştilor.
  • Corina Pop, psiholog: Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative.
Urmărește
357 afișări
Imaginea articolului Muzica în căşti la volum crescut duce la probleme auditive. Psiholog: „Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative”

Volumul crescut de muzică în căşti duce la probleme auditive. Psiholog: „Copiii ascultă muzica tare ca să-şi elibereze stările negative”

Muzica ascultată la maximum în căşti reprezintă un pericol pentru copii. Potrivit unei analize a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 50% dintre tineri riscă să-şi piardă auzul în urma expunerii excesive la sunete puternice.
 
Ştefan Hortolomei are paisprezece ani şi foloseşte căştile la volum mare frecvent.
 
„De trei ani am început să ascult muzică la căşti la volum maxim. Bine, şi când sunt la calculator tot cu căştile astea, tot la maxim le am. Obişnuiesc să mă deconectez de obicei, să fiu doar eu în bula mea.”, a povestit Ştefan, elev în clasa a VIII-a
 
Corina Pop este psiholog şi a vorbit despre motivele pentru care copiii folosesc căştile cu volumul la maxim atât de des.
 
„Poate ne-am certat cu un coleg de clasă sau poate ne-am certat cu părinţii sau poate un profesor a venit asupra noastră cu nişte lucruri care au fost negative şi le-am perceput negative şi atunci, cumva, furia aia toată reprimată, o reprimăm prin faptul că dăm tare, foarte tare muzica în căşti.”, a explicat Corina Pop.
 
Specialiştii recomandă folosirea căştilor la un nivel de 60 de decibeli.
 
Despre cât de grav este să ascultăm muzică regulat la un volum crescut, a vorbit Cristina Sanda, medic ORL.
 
„Dacă stăm o oră şi jumătate cu căştile pe urechi la un nivel de audiţie de 95 de decibeli, avem afectare irecuperabilă pe secvenţele înalte are nervului auditiv. Bine ar fi să nu le folosească mai deloc sau foarte puţin.”, a spus Cristina Sanda.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici