VIDEO  NASA a difuzat imagini spectaculoase de la întoarcerea navetei spaţiale Starliner pe Pământ fără echipaj

Nava spaţială Starliner de la Boeing a aterizat fără echipaj în New Mexico vineri seară, încheiend o misiune de test de trei luni îngreunată de probleme tehnice care i-au forţat pe astronauţii pe care i-a adus la Staţia Spaţială Internaţională să rămână acolo până anul viitor.

Urmărește
4065 afișări
Imaginea articolului NASA a difuzat imagini spectaculoase de la întoarcerea navetei spaţiale Starliner pe Pământ fără echipaj

NASA a difuzat imagini spectaculoase de la întoarcerea navetei spaţiale Starliner pe Pământ fără echipaj

Astronauţii NASA Butch Wilmore şi Suni Williams, care au format primul echipaj care a zburat cu Starliner în iunie, au rămas pe ISS, în timp ce Starliner a început o călătorie de şase ore folosind propulsoarele de manevră pe care NASA le-a oferit luna trecută.

Starliner s-a întors pe Pământ aparent fără probleme, a arătat transmisia în direct a NASA, completând faza finală critică a misiunii sale.

Nava spaţială a reintrat în atmosfera Pământului cu viteze orbitale de aproximativ 27.400 km pe oră. Aproximativ 45 de minute mai târziu, a desfăşurat un set de paraşute pentru a-şi încetini coborârea şi a umflat un set de airbag-uri cu câteva momente înainte de a ateriza la White Sands Space Harbor, un deşert steril din New Mexico.

Deşi misiunea a fost concepută ca zbor de testare final înainte ca NASA să certifice Starliner pentru misiuni de rutină, decizia agenţiei de luna trecută de a ţine astronauţii departe de capsulă din cauza problemelor de siguranţă a generat incertitudine cu privire la calea de certificare a navei spaţiale Starliner, în ciuda întoarcerii fără probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici