NASA avertizează: Se apropie o furtună solară / Televizoare, radiouri şi telefoane mobile sunt în pericol

Sunt aşteptate mai multe întreruperi de curent electric, precum şi perturbări ale semnalului GPS.

Urmărește
82705 afișări
Imaginea articolului NASA avertizează: Se apropie o furtună solară / Televizoare, radiouri şi telefoane mobile sunt în pericol

Riscul unei pene de curent a televizoarelor, radiourilor şi telefoanelor mobile este real. Cauza? O furtună solară.

Alarma a fost trasă de Solar Dynamics Observatory al NASA, un observator care duminica trecută a detectat o erupţie de plasmă la suprafaţa Soarelui.

Când va veni? Conform prognozei, vineri. Nu este o întrerupere care va afecta toate dispozitivele, ci le-ar putea afecta doar pe cele care folosesc comunicaţia prin satelit.

Furtuna solară este cauzată de activitatea Soarelui, în special de erupţii. Acestea produc particule care pot ajunge rapid pe Pământ şi interacţiona cu câmpul magnetic al acestuia.

Riscurile posibile ale acestui fenomen sunt diverse. În primul rând, este foarte probabil să apară întreruperile de curent: furtunile pot perturba comunicaţiile prin satelit şi radio, afectând operaţiunile maritime şi aeriene.

Sistemele GPS pot avea, de asemenea, momente de întrerupere. De asemenea, televizoarele şi telefoanele mobile, care folosesc tehnologii prin satelit, sunt  în pericol.

Ieri, agenţia guvernamentală americană Noaa (National Oceanic and Atmospheric Administration) a lansat alerta pe acest subiect şi în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici