- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Năstase, dat afară de la Universitatea Bucureşti pentru că a fost condamnat pentru corupţie
Adrian Năstase nu mai este profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, care a reziliat contractul cu fostul premier pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie.
Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Universitatea Bucureşti a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie. "Conform legislaţiei muncii din România, contractul de muncă al unei persoane încetează atunci când aceasta este arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau când suferă o condamnare printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă", se arată într-un răspuns trimis de universitate pentru gandul.info.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Adrian Năstase a activat ca profesor în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti. Reprezentanţii facultăţii au precizat că Năstase nu mai predă în instituţie şi că nu există nici o intenţie de a-l invita să le conferenţieze studenţilor la Drept.
Pe propria pagină de internet, Năstase spune însă că este profesor la Facultatea de Drept.
"Adrian Năstase are o cariera universitară de peste trei decenii, la catedre din ţară şi de peste hotare. Activitatea didactică a lui Adrian Năstase este impresionantă. Din 1990 face parte din echipa didactică a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, precum şi a universităţilor "Dimitrie Cantemir" şi "Titu Maiorescu", iar din 1994, este profesor asociat la Universitatea Pantheon Sorbonne din Paris", spune Năstase în autobiografia de pe site.
Adrian Năstase nu a răspuns solicitărilor adresate de gândul.info de a-şi prezenta punctul de vedere.
Recent, Adrian Năstase a susţinut o prelegere studenţilor Facultăţii de Drept a Universităţii "Titu Maiorescu". Decanul facultăţii a declarat pentru gândul.info că nu există nicio incompatibilitate între calitatea de condamnat a lui Năstase şi faptul că a vorbit studenţilor pe teme de Drept. Unul dintre studenţii prezenţi la prelegere a precizat pentru gândul.info că a fost încântat de faptul că Năstase le-a vorbit.
În acest moment, situaţia juridică a lui Adrian Năstase este aceea a unui condamnat care îşi ispăşeşte pedeapsa în libertate.
Anul trecut, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii" şi a fost închis timp de nouă luni, fiind eliberat condiţionat în luna martie.
În dosarul "Zambaccian", pe 30 martie 2012, completul instanţei supreme format din judecătorii Ana Hermina Iancu (preşedinte), Alixandri Vasile şi Săndel Macavei a decis să-l achite pe Adrian Năstase pentru infracţiune de luare de mită şi să-l condamne la trei ani cu suspendare pentru cea de şantaj. În acelaşi dosar, Dana Năstase a fost acuzată de complicitate la luare de mită, spălare de bani şi folosirea de acte vamale false. Dana Năstase a fost condamnată la trei ani cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, pentru restul acuzaţiilor fiind achitată. Irina Jianu, şi ea inculpată în dosar, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare.
Potrivit experţilor consultaţi de gândul.info, în cazul în care completul de cinci judecători menţine această pedeapsă pentru Adrian Năstase, atunci acesta ar mai sta în închisoare pentru o perioadă minimă de trei - patru luni. Pedeapsa de trei ani cu suspendare devine una de trei ani cu executare, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va contopi pedeapsa de doi ani cu executare din dosarul "Trofeul Calităţii" cu cea din dosarul "Zambaccian" şi astfel va rezulta o pedeapsă totală de trei ani cu executare, mai scriu jurnaliştii de la Gândul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO