- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Naşul lui Adi Minune ar fi câştigat aproape 450.000 euro ştiind că banii provin din infracţiune
Adrian Pârvu, naşul lui Adi Minune, a dobândit aproape 450.000 de euro, deşi ştia că aceşti bani provin dintr-o infracţiune, ceea ce reprezintă un real pericol pentru ordinea publică, arată Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei de arestare a consilierului local de la Ştefăneştii de Jos.
Naşul lui Adi Minune ar fi câştigat aproape 450.000 euro ştiind că banii provin din infracţiune (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
În motivarea deciziei de arestare, document obţinut, vineri, de MEDIAFAX, instanţa redă punctul de vedere al Parchetului care arată că Aurel Pârvu "i-a ajutat pe inculpaţii B.D. (Dan Burcică, arestat anterior în aceeaşi cauză - n.r) şi P.E.D. - asociat unic şi administrator al societăţii A.E., să încheie cu Primăria Ştefăneştii de Jos, un contract de prestări servicii, cu preţul de 79.416,70 de lei, cunoscând că această societate nu desfăşoară nici un fel de activitate comercială şi că respectivul contract nu poate fi executat".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Tot procurorii acuză că Pârvu "de asemenea, i-a ajutat pe inculpaţii B.D. şi V.B.A. să inducă în eroare E.B. (o bancă - n.r), cu prilejul încheierii contractului de credit., având ca obiect suma de 2.138.000 de lei, acordată societăţii I.C. şi a participat la împărţirea folosului obţinut".
În dispozitivul motivării judecătorul care a decis arestarea lui Pârvu arată că există probe directe şi indicii temeinice din care rezultă presupunerea rezonabilă că acesta a săvârşit infracţiunea de tentativă complicitate la înşelăciune, complicitate la înşelăciune, spălare a banilor.
Instanţa arată că probele anchetatorilor sunt variate, respectiv declaraţii de martori, declaraţiile învinuiţilor şi inculpaţilor, procese verbale de redare a convorbirilor telefonice şi în mediul ambiental interceptate şi înregistrate în acest caz, înregistrări de imagini, procese verbale de percheziţii, verificări făcute la direcţiile de impozite şi taxe locale, la organele fiscale şi la oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, dosarele de credit constituite de instituţiile bancare şi procese verbale de identificare a învinuiţilor şi inculpaţilor.
"Astfel, instanţa apreciază că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor de către inculpat în colaborare cu ceilalţi inculpaţi, care generează un sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice cu privire la tranzacţiile financiare şi aparenţa dreptului de proprietate asupra unor imobile. De asemenea, este de observat modul organizat în care au acţionat inculpaţii, premeditat, pe o perioada lungă de timp sarcinile specifice fiecărui inculpat fiind determinate în amănunt, modul laborios în falsificare de acte şi folosirea acestora, elemente de natură a forma în opinia instanţei că lăsarea în libertate a inculpatului P.A. prezintă pericol social pentru ordinea publică. În aceeaşi ordine de idei, instanţa mai apreciază că la acest moment procesual, măsura arestării preventive este singura care asigură o reală conservare a ordinii publice, celelalte măsuri preventive fiind insuficiente", conchide Tribunalul în motivarea sa.
Într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei explică acuzaţiile pe care i le aduc lui Aurel Pârvu.
Acesta este acuzat de două fapte de complicitate la înşelăciune, precum şi de spălare de bani. Prima dintre cele două fapte, de complicitate la înşelăciune, se referă la ajutorul dat lui Dan Burcică şi Elenei Daniela Pârvoi pentru a încheia un contract între firma acesteia şi Primăria din Ştefăneştii de Jos, unde Pârvu era funcţionar, deşi acesta ştia că firma "nu desfăşoară nici un fel de activitate comercială", astfel că respectivul contract "nu poate fi executat".
Cea de-a doua faptă de care este acuzat - complicitate la înşelăciune - constă în ajutorul dat lui Burcică şi unui alt inculpat din dosar, Bogdan Aurel Vraciu, în a obţine fraudulos un credit bancar printr-o firmă, Pârvu participând, susţin procurorii, la "împărţirea folosului obţinut".
Fapta de spălare de bani constă în aceea că Pârvu "a dobândit suma de 447.750 de euro cunoscând că aceasta provine din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune a cărei parte vătămată a fost unitatea bancară".
Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Aurel Pârvu, fost consilier local al comunei Ştefăneştii de Jos şi naşul manelistului Adi Minune, actual consilier local în comună.
Aurel Pârvu este cercetat într-un dosar de fraude imobiliare în cadrul căruia au fost făcute, miercuri seară, mai multe percheziţii la sediul Primăriei din localitate şi la locuinţa acestuia.
Acţiunea de miercuri a anchetatorilor este o continuare a unei anchete mai vechi, în care mai multe persoane, printre care şi pastorul Dan Burcică, sunt acuzate în legătură cu fraude imobiliare. În noiembrie 2010, Burcică şi alţi opt suspecţi au fost reţinuţi. Pastorul este acuzat că ar fi obţinut credite bancare cu ajutorul unor acte false, din care reieşea că este proprietar al unui teren valoros, dar care, de fapt, aparţinea primăriei.
Aurel Pârvu (PSD) a candidat pentru postul de primar la Primăria din Ştefăneştii de Jos, la alegerile locale din 2008. Anghel Rababoc (PNG) a câştigat atunci alegerile pentru Primăria comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos.
Pârvu a fost consilier local în Consiliul Local al comunei Ştefăneştii de Jos până în 29 septembrie 2009. Atunci, Consiliul Local a luat act de demisa depusă de Aurel Pârvu şi a declarat vacant locul de consilier local ocupat de acesta. O lună mai târziu, în locul lui Pârvu a fost validat Gheorghe Cataramă, care figura ca supleant pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO