Neamţ: Saltele şi haine murdare, fecale pe pereţi şi mâncare neadecvată la un nou azil al groazei

  • Saltele şi haine murdare, fecale pe pereţi şi mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent la un nou azil al groazei, în judeţul Neamţ.
  • Este vorba despre Centrul de Abilitare şi Reabilitare din Războieni.
  • „PSD şi PNL trebuie să îşi asume responsabilitatea”, spune AUR.
Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Saltele şi haine murdare, fecale pe pereţi şi mâncare neadecvată la un nou azil al groazei

Neamţ: Saltele şi haine murdare, fecale pe pereţi şi mâncare neadecvată la un nou azil al groazei

„Un nou caz revoltător de abuz şi neglijenţă a ieşit la lumină în judeţul Neamţ, dezvăluind condiţiile inumane din Centrul de Abilitare şi Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele şi haine murdare, fecale pe pereţi şi mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această situaţie cutremurătoare nu este o noutate. Avocatul Poporului a vizitat centrul în 2018 şi a descoperit aceleaşi condiţii inacceptabile. Cu toate acestea, autorităţile au permis funcţionarea centrului, fără să ia măsurile necesare pentru remedierea problemelor”, transmite AUR, după ce au ieşit la iveală condiţiile de la Centrul din Războieni, judeţul AUR.

Potrivit AUR, acest nou caz aduce aminte de scandalul azilelor groazei din Voluntari de anul trecut, când bătrânii erau umiliţi şi maltrataţi „sub privirile complice ale autorităţilor locale”.

„În Neamţ, autorităţile nu sunt doar complice, ci direct responsabile pentru starea deplorabilă în care se află centrul de reabilitare. Situaţia actuală este rezultatul direct al numirilor politice făcute de PSD şi PNL, care au prioritizat loialitatea politică în detrimentul competenţei şi profesionalismului. În loc să investească în îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale celor vulnerabili, guvernul a ales să aloce fonduri pentru creşteri salariale pentru primari şi pensii speciale. Lipsa de finanţare pentru asistenţă socială, investiţii în clădiri moderne şi plata personalului calificat a creat un mediu în care cei mai vulnerabili membri ai societăţii sunt lăsaţi să sufere”, mai arată AUR.

Potrivit comunicatului de presă citat, este inacceptabil ca în 2024, în România, bătrânii şi persoanele cu probleme să fie tratate în asemenea condiţii degradante.

„Este necesară o revizuire de urgenţă a politicilor de asistenţă socială, dar mai ales de numire în funcţii cheie în acest domeniu, pentru a ne asigura că doar persoane competente şi dedicate ocupă aceste poziţii. PSD şi PNL trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru această situaţie, pentru lipsa de măsuri concrete pentru a preveni astfel de situaţii, mai ales după scandalul azilelor groazei de anul trecut”, a declarat deputatul AUR, Dumitrina Mitrea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici