Neamţ: Un bărbat şi-a violat fiica timp de cinci ani, de când fetiţa avea doar şase ani

Procurorii nemţeni au deferit justiţiei un bărbat pe care îl acuză de viol şi incest, după ce în perioada 2005-2010, a întreţinut, în mod repetat, raporturi sexuale cu fiica sa minoră, anunţă Parchetul instanţei supreme într-un comunicat de luni.

Urmărește
533 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Un bărbat şi-a violat fiica timp de cinci ani, de când fetiţa avea doar şase ani

Neamţ: Un bărbat şi-a violat fiica timp de cinci ani, de când fetiţa avea doar şase ani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ l-au deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, pe Constantin Amoşneagului, pe care îl acuză de viol şi incest. Bărbatul este acuzat că în perioada 2005-2010, a întreţinut, în mod repetat, raporturi sexuale cu fiica sa minoră, potrivit sursei citate.

Anchetatorii au stabilit că victima, o fetiţă de 12 ani, şi tatăl ei locuiau în gospodăria unei mătuşi, într-o comună din judeţul Neamţ. Fetiţa se afla în grija tatălui, după ce aceasta fusese abadonată de la vârsta de doi ani de mama naturală.

Începând din anul 2005, când fetiţa avea 6 ani, inculpatul a determinat-o să întreţină cu el raporturi sexuale normale.

Situaţia de coşmar a continuat pentru fetiţă până în primăvara anului 2010, când aceasta a fost în măsură să conştientizeze că este victima unui abuz.

Potrivit procurorilor, acţiunile deplorabile ale inculpatului au fost favorizate şi de lipsa de reacţie a familiei.

Deşi nu a conştientizat semnificaţia actelor la care era supusă, fetiţa le-a perceput totuşi ca fiind traumatizante. De la vârsta de şapte ani, copila i-a povestit mătuşii inculpatului, de 75 de ani, despre situaţie, însă aceasta susţine că nu i-a dat crezare. Cu toate acestea, mătuşa a luat-o pe fetiţă să doarmă cu ea în încăperea pe care o folosea, însă abia după ce a împlinit vârsta de nouă ani.

Chiar şi după acest moment, bărbatul a întreţinut cu fiica sa raporturi sexuale, când mătuşa sa lipsea de acasă.

Procurorii au fost sesizaţi de un reprezentant al autorităţii tutelare de la primăria comunei în care aceştia locuiau, după ce faptele au ajuns să fie cunoscute în afara mediului familial, fetiţa destăinuindu-se unor colege de şcoală.

Certificatul medic-legal a scos la iveală faptul că fetiţa prezenta o deflorare veche.

Bărbatul a fost arestat preventiv de Tribunalul Neamţ, care a emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici