Neclarităţi în pragul redeschiderii şcolilor: Testarea elevilor pentru COVID-19 rămâne un mister

  • Vlad Voiculescu: Profesorii nu se vor mai putea vaccina anti COVID-19 în luna februarie
  • Iulia Trifu: Când vin 400 de elevi un singur asistent medical nu poate face faţă
  • Daniela Voinea, director: Aştept ordinul pe 2 februarie unde cred că vor fi detalii şi despre testare
Urmărește
4501 afișări
Imaginea articolului Neclarităţi în pragul redeschiderii şcolilor: Testarea elevilor pentru COVID-19 rămâne un mister

FOTO: Profimedia

Pe 8 februarie elevii s-ar putea întoarce la şcoală, dar decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Şcolile nu sunt pregătite pentru testare, iar vaccinarea profesorilor este pentru moment în stand-by.

Iulia Trifu este profesor de matematică la Liceul Spiru Haret din Timişoara şi atrage atenţia că în unităţile şcolare din zonele rurale medicul şcolar lipseşte. Cât despre asistenţii medicali, profesoara afirmă:

„Asistentul medical, fiind unul singur, e foarte greu să gestioneze problema când vorbim de 300-400 de copii minim care intră dimineaţa pe poarta şcolii. E foarte greu să testezi elevii în momentul în care se întorc la şcoală. Este irelevant să îi iei şi să-i testezi, pentru că ei, până au ajuns în faza de testare, au interacţionat la intrarea în şcoală cu ceilalţi copii.”

Directorii de şcoli nu ştiu în momentul de faţă cum vor face cu testele pentru că nu li s-a comunicat încă cine trebuie să le achiziţioneze. În această situaţie este şi Daniela Voinea, directorul Şcolii ”Sfinţii Voievozi” din Capitală.

„Aştept informaţii oficiale! Că aşa, dacă stăm să ne luăm după ce vorbim între noi sau după ce auzim nu ştiu pe unde, nu o să facem nimic. Undeva în 2 februarie o să primim ordinul să vedem cum vom funcţiona, probabil că acel ordin va fi comun ca cel din toamnă cu Ministerul Sănătăţii”, spune ea.

De exemplu, în Austria 5 milioane de teste antigen sunt furnizate şcolilor, iar testarea se ştie deja că se va face voluntar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici