Nectarine din Turcia, retrase de urgenţă din magazine în România din cauza pesticidelor în exces

Un lot de nectarine importate din Turcia care conţin un nivel periculos de pesticide a fost descoperit de către ANPC. Fructele au fost retrase imediat de la vânzare din magazinele Penny din întreaga ţară.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Nectarine din Turcia, retrase de urgenţă din magazine în România din cauza pesticidelor în exces

Nectarine din Turcia, retrase de urgenţă din magazine în România din cauza pesticidelor în exces

Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor (ANPC) a prelevat la marile lanţuri de retail probe de fructe şi legume din import, pentru a fi analizat la laborator nivelul de substanţe pe care acestea le pot conţine şi care pot fi dăunătoare consumatorilor.

Testele de laborator au arătat că nectarinele conţineau o cantitate de pesticide de peste 12 ori mai mare decât limita legală. Substanţa incriminată, numită Imidacloprid, a fost găsită în concentraţie de 0,128 mg/kg, faţă de limita admisă de 0,01 mg/kg.

„Este absolut inacceptabil ca produsele importate, precum aceste nectarine din Turcia, să fie comercializate în România având un nivel de pesticide atât de ridicat. Asemenea practici pot pune în pericol sănătatea oamenilor. ANPC va continua să ia măsuri drastice ori de câte ori descoperă astfel de nereguli. Solicităm tuturor importatorilor şi retailerilor să îşi revizuiască cu stricteţe lanţurile de aprovizionare, pentru a evita expunerea consumatorilor la astfel de produse”, declară Sebastian Hotca, preşedinte interimar al ANPC.

Lotul contaminat, identificat cu codul 239080924090_48-194/L3702, a fost distribuit de firma SC Deco Frucht SRL. La momentul controlului, în magazine se mai aflau aproximativ 25 kg din aceste nectarine periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici