Negocierile dintre MS şi producători şi distribuitori de medicamente au eşuat
Negocierile dintre Ministerul Sănătăţii (MS) şi producătorii şi distribuitorii de medicamente au eşuat pentru a treia oară, miercuri seară, urmând a fi reluate joi după-amiază, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Negocierile dintre MS şi producători şi distribuitori de medicamente au eşuat (Imagine: Mediafax Foto)
După o rundă de negocieri de aproximativ două ore, ministrul şi reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) nu au căzut de acord asupra listei C2 de medicamente compensate şi gratuite şi au convenit să se întâlnească din nou joi după-amiază, a declarat demnitarul.
Sublista C din lista de medicamente compensate şi gratuite este alcătuită din medicamente pentru boli cronice, în regim de compensare sută la sută pentru asiguraţi şi pacienţii înscrişi în programele naţionale de sănătate, iar secţiunea C2 cuprinde DCI corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii incluşi în programele naţionale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc în regim de compensare sută la sută din preţul de decontare.
Pentru restul medicamentelor, ministrul a solicitat producătorilor internaţionali o propunere pentru a fi acoperită diferenţa de curs valutar leu-euro dintre 3,32, la cât sunt calculate, şi 3, 76, cât este în prezent cursul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
-
Donald Trump şi-a aflat sentinţa în dosarul Stormy Daniels: Va fi achitat necondiţionat
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
La negocieri au participat şi cele două organizaţii care reprezintă distribuitorii de medicamente, Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) şi Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR).
"Am solicitat distribuitorilor să reia aprovizionarea pentru programele naţionale de sănătate, dar aceştia au spus că nu sunt de acord să discute doar de cele 200 de medicamente din programe, ci vor să discute situaţia per ansamblu", a declarat Nicolăescu.
Cu toate acestea, ministrul susţine că exista companii dispuse să facă livrări de medicamente, atât membre ADIM şi ADMR cât şi din afara acestor organizaţii.
Demnitarul a adăugat că toate companiile de distribuţie îşi respectă contractele cu spitalele şi le livrează medicamente. Livrarea este doar parţială către farmaciile cu care nu au contracte comerciale.
Nicolăescu a precizat şi că este dispus să organizeze numeroase întâlniri cu producători şi distribuitori de medicamente pentru că nu vrea să crească preţul acestor produse.
Distribuitorii de medicamente au anunţat, marţi, că vor să-l dea în judecată pe Eugen Nicolăescu, pentru că a îngheţat preţurile la medicamente de 18 luni.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO