Negoiţă: Am depus cereri pentru a putea defrişa 1.500 de copaci. Fac un apel pentru toată lumea, în perioada VISCOLULUI, să evităm să ieşim afară

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, că a depus la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cereri pentru "a putea defrişa" peste 1.500 de copaci, însă nu a primit nicio autorizaţie, edilul adresând totodată un apel ca "în perioada viscolului, să evităm să ieşim afară".

Urmărește
647 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Am depus cereri pentru a putea defrişa 1.500 de copaci. Fac un apel pentru toată lumea, în perioada VISCOLULUI, să evităm să ieşim afară

Robert Negoiţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am depus la Primăria Generală o cerere pentru mai bine de 1.500 de copaci care sunt uscaţi sau care sunt bolnavi. Aşteptăm şi sperăm într-o colaboare bună, aş putea spune mai bună cu Primăria Generală, în ideea de a lua avizele necesare pentru a-i putea defrişa şi a nu rămâne acest pericol, pentru că aceşti copaci îmbătrâniţi şi bolnavi sunt un pericol permanent. În orice caz, aş vrea să fac un apel pentru toată lumea, în perioada viscolului, să evităm să ieşim afară, mai afles că am găsit copaci verzi, sănătoşi, la pământ. Nu avem nicio garanţie referitor la niciun copac", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, edilul Sectorului 3.

Negoiţă a precizat, că până în prezent nu a fost primită nicio autorizaţie pentru defrişare, solicitările fiind trimise încă din luna aprilie.

Primarul Sectorului 3 a mai spus, cu acelaşi prilej, că au fost verificate atât autorizaţiile pentru panourile publicitare, cât şi cele pentru construcţiile provizorii.

"Am verificat în tot sectorul şi nu mai avem autorizaţii pentru construcţii provizorii, în afara unui cort unde se desfăşoară activitatea un circ, însă şi acolo i-am atenţionat pe reprezentanţi că urmează vreme rea şi să-şi ia măsurile necesare", a mai spus Robert Negoiţă, în contextul măsurilor pentru evitarea prăbuşirii unor construcţii provizorii, cum s-a întâmplat la ultima furtună din Capitală.

Potrivit lui Negoiţă, în sectorul 3 sunt pregătite pentru intervenţie 12 echipe, respectiv 40 de angajaţi care au instrumente pentru tăierea şi îndepărtarea crengilor şi a copacilor doborâţi de furtună, opt echipe mobile ale operatorului de salubrizare şi 32 de echipaje ale Poliţiei Locale Sector 3.

Cetăţenii din sectorul 3 pot sesiza eventualele probleme la numerele de telefon 021.9854 şi 021.9543, dispeceratele funcţionând non-stop.

În toate regiunile ţării, începând cu cele din sud-vest, vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, de joi, ora 10.00, până vineri, la ora 18.00, potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

Având în vedere atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut joi, în cadrul unei şedinţe operative, să fie verificate zonele inundabile şi să fie curăţate rigolele şi gurile de scurgere, astfel încât, în urma ploii, să nu se producă inundaţii.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti vor lua măsurile necesare astfel încât copacii afectaţi de furtună să nu reprezinte un pericol pentru cetăţeni, iar angajaţii Luxten vor verifica şi remedia defecţiunile provocate la reţeaua de alimentare a iluminatului public, a precizat municipalitatea în comunicatul citat.

Bucureştenii pot sesiza eventualele probleme la numărul de telefon gratuit 0800.800.868.

În 18 mai, în urma vijeliei din Capitală, la numărul 112 au fost înregistrate 650 de apeluri între orele 15.30 şi 22.00, potrivit datelor centralizate atunci la Ministerul Afacerilor Interne.

Persoanele care au sunat la 112 au anunţat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâţi de vântul puternic, trei panouri publicitare căzute, 21 de corturi şi construcţii provizorii afectate, şapte cabluri electrice şi trei stâlpi căzuţi.

Optsprezece persoane au fost transportate la spital, fiind lovite de panouri publicitare şi de construcţii provizorii doborâte de furtună.

O femeie rănită în urma prăbuşirii unui cort din zona străzii Baba Novac, în Sectorul 3 al Capitalei, în care era organizat un târg de haine, a murit la Spitalul "Sfântul Pantelimon", unde fusese dusă în comă, cu fractură craniană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici