Negoiţă loveşte în PSD: Mă întreb câte lucruri se puteau face pentru cetăţeni cu banii cheltuiţi pe referendum

Primarul sectorului 3 din Capitală, Robert Negoiţă, s-a întrebat pe Facebook, după ce referendumul pentru familie nu a întrunit pragul minim pentru validare, câte lucruri „necesare şi utile pentru cetăţeni” s-ar fi putut face cu banii alocaţi pentru organizarea scrutinului popular.

Urmărește
1420 afișări
Imaginea articolului Negoiţă loveşte în PSD: Mă întreb câte lucruri se puteau face pentru cetăţeni cu banii cheltuiţi pe referendum

Negoiţă loveşte în PSD: Mă întreb câte lucruri se puteau face pentru cetăţeni cu banii cheltuiţi pe referendum

„Nu pot să nu mă gândesc şi să nu mă întreb: câte, dar câte lucruri necesare şi utile pentru cetăţeni nu s-ar fi putut face cu cele peste 40 de milioane de Euro? Bani cheltuiţi în această activitate de weekend pe care o numim referendum...”, a scris, pe Facebook, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3 şi vicepreşedinte PSD.

El a adăugat că nicio persoană nu poate fi un lider dacă este „ruptă de realitatea comunităţii”.

„Un lider este acela care reuşeşte să convingă oamenii să îl urmeze în proiecte, în activităţi şi idei. Dar asta presupune că liderul le reprezintă interesele, adică el cunoaşte, înţelege şi îşi asumă nevoile comunităţii în vârful căreia se poziţionează. Nicio persoană care este ruptă de realitatea comunităţii, care nu îi înţelege problemele concrete şi care nu are capacitatea de a prioritiza rezolvarea acestor probleme, în funcţie de ce este necesar şi imediat, nu va putea fi cu adevărat un lider”, a punctat Negoiţă.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anunţat luni rezultate parţiale ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 99,8% din secţiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar împotrivă 6,46% din cei prezenţi la urne.

”Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <Da> a fost de 3.525.238, care reprezintă un procent de 91,57%. Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <Nu> a fost de 248.696 de persoane, care reprezintă un procent de 6,46% din numărul participanţilor. Numărul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%”, a anunţat preşedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anunţate sunt parţiale, după centralizarea rezultatelor din 19.017 secţii de votare, adică 99,8%.

Ionescu a mai precizat că din centralizare a reieşit că s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adică 21,08% din numărul total al alegătorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici