- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.05.2013, 16:14)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Negoiţă, lui Oprescu: Vrei servicii de salubrizare centralizată? Ok! Ia-le, comandă-le, plăteşte-le!
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, că nu este de acord ca serviciile de salubrizare să revină la Primăria Generală, aşa cum doreşte primarul Sorin Oprescu, el arătând că i-a transmis acestuia ca, dacă doreşte re-centralizarea, atunci să ia serviciile, dar să le şi plătească
Urmărește
404 afișări
Robert Negoiţă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
"Păi, am auzit de la Primăria Generală că se vrea ca dumnealor să comande şi noi să plătim. Dar dumneavoastră ce ziceţi să vă duceţi la restaurant cu cineva, el comandă şi dumneavoastră plătiţi, asta fără ca să fiţi de acord? Aşa, că vrea el? Nu. Este în neregulă profund şi de asta trebuie clarificat. Să vină la sector cu tot cu licitaţie în aşa fel încât să ştim clar în responsabilitatea cui este. Chestia asta amestecată nu ştiu pe cine avantajează, dar nici într-un caz pe cetăţean", a spus Negoiţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a precizat că lucrurile trebuie clarificate, pentru a se şti care sunt responsabilităţile, şi a arătat că a prezentat această poziţie şi în dezbaterile din Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor.
"Lucrurile trebuie să fie clare. Am spus şi chestia asta: domnule, dacă vreţi centralizat, ok, ia-le, comandă-le, plăteşte-le, fă licitaţie, tot. Am spus în comisie, v-o spun şi dumneavoastră: cu cât o facem mai repede cu atât mai bine. Odată ce reuşim să facem licitaţiile, contractele normale pentru 2013, preţul la salubritate va scădea. Preţurile sunt mari, dar nu e vina noastră că moştenim contracte de acum 15 ani", a spus Negoiţă.
El a precizat că salubrizarea la sectoare funcţionează mult mai bine decât atunci când era la Primăria Generală.
"Primarii de sector sunt foarte decişi să facem ca salubrizarea în Bucureşti să se menţină la nişte limite cât mai sus şi nu vrem să se întoarcă la Primăria Generală. A fost transferată la primăriile de sector tocmai pentru că era un dezastru", a mai spus Negoiţă.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus, miercuri, jurnaliştilor, răspunzând unor acuze pe care i le-a adus primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, că în Centrul Vechi curăţenia este făcută de firmele lui Silviu Prigoană, el adăugând: "Ce s-o mai frecăm atâta?".
Solicitat să comenteze acuzele aduse de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care spunea că în Centru Vechi nu se face curăţenie bine, Oprescu a răspuns: "Şi eu am monitorizarea actului de curăţenie. Să le arăt eu ce e în sectoare întâi şi după aceea să-mi povestească mie că nu se face. Acolo dânsul are responsabilitatea de a monitoriza şi el curăţenia, că se face cu firmele de la Sectorul 3. Prigoană face acolo curat, ce s-o mai frecăm atâta?".
Oprescu a arătat că a prezentat în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, referitor la Legea salubrizării, punctul său de vedere legat de dezvoltarea unitară a oraşului.
"De fapt, problema de fond este următoarea: aceea de a se dori să se transforme unităţile, subdivizunile Bucureştiului în unităţi administrativ-teritoriale. În condiţiile astea nu văd care să mai fie rolul Primăriei Generale. Dar în condiţiile astea dispare şi monitorizarea şi controlul dezvoltării oraşului. Este un început, vreau să spun, asta nu o stabileşte decât Legea administrraţiei, ceea ce mă îndoiesc că logica ar putea să ducă...", a spus Oprescu.
Potrivit lui Oprescu, cheltuielile pentru curăţenie sunt foarte mari, ajungând, în medie, la suma de 22,5 milioane de euro pe an pentru fiecare sector.
"S-a ajuns totuşi la costuri serioase, aproape o medie de 22,5 milioane de Euro pe an de sector şi ştiu lucrul ăsta şi am şi certitudinea că aşa se întâmplă, pentru că noi plătim la Sectorul 5. Ori vorbim de dezvoltare echilibrată, ori de poveşti... Eu am prezentat situaţia unui oraş care doreşte să se dezvolte unitar şi povara financiară pentru cetăţenii lui să fie aceeaşi, nu diferenţiată", a mai spus Oprescu.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoiţă, Rareş Mănescu şi Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, unde se discută Legea salubrizării.
Legea salubrizării este una care suscită un deosebit interes, având în vedere poziţiile divergente exprimate în acest sens de municipalitatea generală şi de cea de sectoare pe tema recentralizării serviciilor de salubrizare.
Astfel, în debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a precizat că poziţia tuturor primarilor de sectoare este una clară, potrivit căreia sarviciile de salubritate trebuie să rămân în continuare la sectoare.
"Punctul nostru de vedere este că Salubritatea trebuie să rămână la sectoare, unde se află şi azi şi funcţionează bine. Salubritatea a fost transmisă de la Primăria Generală la Sectoare acum 10 ani, se află la sectoare. Salubritatea e un punct câştigat şi se face curăţenie în Bucureşti. Cu toţii am clamat la alegeri descentralizarea. Să iei salubrizarea de la sectoare, să o duci la Primăria Generală e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizării", a spus Negoiţă.
El l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu pentru faptul că a promis, acum şase luni, când a avut loc o discuţie similară tot la Comisia de industrii, că îi va invita pe primarii de sector la dezbateri pe această temă, lucru care nu s-a mai întâmplat.
La rândul său, primaul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că punctul de vedere al Asociaţiei primarilor de sector privind amendamentele la Legea salubrizării a fost trimis, toţi rpimarii de sector având poziţii corelate.
"Cel mai mare inters e să fie rezolvată această problemă. Problema o au cei care se lovesc zilnic de ea, ori noi (primarii de sector - n.r.) suntem în Bucureşti cei care avem responsabilitatea salubrizării din 2001. Am găsit soluţii să rezolvăm. Dacă facem legile, să le facem ca ele să fie eficiente pentru administraţia publică, şi nu în interesul unei firme de salubritate, a unor funcţionari din primărie, fie că e de Sector sau Generală, care au anumite jocuri sau nu îşi mai găsesc de lucru dacă nu mai au această activitate", a spus Chiliman.
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a părăsit, miercuri, înainte de final, dezbaterile din Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor privind Legea salubrizării, el refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor, precizând însă că va face un referendum în Sectorul 4 pe acest subiect.
"Nu fac declaraţii. Voi face un referendum în Sectorul 4 să aflăm dorinţa cetăţenilor. Voi face o conferinţă de presă şi voi anunţa atunci", a spus Popescu Piedone.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe