Nerăbdarea, boala secolului: De ce nu mai avem răbdare să aşteptăm?

  • În era vitezei şi a tehnologiei, răbdarea pare să devină o virtute tot mai rară.
  • Nu ne place să aşteptăm, fie în magazine, fie chiar la medic.
  • Un studiu recent arată că 8 din 10 oameni se consideră mai puţin răbdători decât în trecut.
Urmărește
178 afișări
Imaginea articolului Nerăbdarea, boala secolului: De ce nu mai avem răbdare să aşteptăm?

Nerăbdarea, boala secolului: De ce nu mai avem răbdare să aşteptăm?

Cercetătorii de la Cambridge au identificat două cauze principale ale acestui fenomen:

Îmbătrânirea: contrar aşteptărilor, oamenii devin mai puţin toleranţi la aşteptare pe măsură ce înaintează în vârstă. Acest lucru poate fi explicat prin senzaţia că timpul devine mai preţios odată cu trecerea anilor.

Tehnologia mobilă: smartphone-urile ne-au obişnuit să avem totul la îndemână instantaneu. De la comenzi online la răspunsuri imediate la întrebări, am ajuns să nu mai suportăm nici măcar un minut de inactivitate.

Conform TF1, dacă există o trăsătură de caracter pe care o împărtăşesc toţi francezii, aceasta este nerăbdarea. 8 din 10 francezi cred că sunt mai puţin răbdători decât erau înainte. În Statele Unite, 8 din 10 persoane recunosc că nu au cumpărat un produs dintr-un magazin din cauza cozilor lungi de la casă.

Unul din 2 francezi consideră că aşteptarea la medic este mult prea lungă, chiar dacă medicul trebuie să facă faţă unor urgenţe sau unor cazuri ceva mai delicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici