Şeful ANPC Cristian Popescu Piedone a anunţat duminică dimineaţa că în urma controlului de la restaurantul din Reghin au fost retrase şi sigilate 45,75 kilograme de preparate.
De asemenea, comisarii au constatat că depozitarea alimentelor se face în răcitoare nespecifice, dar au găsit şi produse expirate încă din 2022 şi pastile dezinfectante expirate din 2018. Totodată, potrivit inspectorilor, mobilierul din bucătărie era deteriorat, iar unele echipamente aveau rugină.
„Aceste descoperiri evidenţiază lipsa totală a măsurilor de igienă şi siguranţă alimentară, ceea ce a dus la declanşarea acestui incident major de sănătate publică”, a scris pe Facebook Cristian Popescu Piedone, preşedintele ANPC.
29 de persoane care participau la un eveniment la restaurantul din reghin au ajuns sâmbătă seara la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.
Preşedintele ANPC avertizează că sănătatea consumatorilor este prioritară şi avertizează afacerile Horeca.
„Dacă în cadrul afacerii dumneavoastră există măcar un singur punct de pe lista aceasta, ÎNCHIDEŢI IMEDIAT:
– Frigidere ruginite.
– Veselă ruginită.
– Mobilier de lucru ruginit / îmbâcsit.
– Personal iresponsabil.
– Echipament murdar de lucru.
– Carne alterată.
– Brânzeturi stricate.
– Orice produs alimentar expirat”, este avertismentul lui Cristian Popescu Piedone.