Netanyahu a înfuriat opinia publică din Israel, după ce a sărbătorit ziua de naştere a fiului său, Yair, în Florida

Oficialul a primit acuzaţii pentru alegerea de a se întâlni cu Trump în Florida, în condiţiile în care al doilea fiu al său locuieşte în Miami.

Urmărește
1693 afișări
Imaginea articolului Netanyahu a înfuriat opinia publică din Israel, după ce a sărbătorit ziua de naştere a fiului său, Yair, în Florida

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi fiul său, Yari

Coincidenţa nu a trecut neobservată de către presa israeliană.

Data solicitată de premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru întâlnirea cu fostul preşedinte american Donald Trump, care a avut loc ieri la Mar-a-Lago, a coincis cu împlinirea vârstei de 33 de ani de către fiul său cel mare, Yair, care locuieşte în prezent în Miami, Florida, statul în care se află vila magnatului şi locul discuţiilor faţă în faţă dintre Bibi şi Donald.

Potrivit presei israeliene, amânarea discuţiei, stabilită iniţial pentru ziua de dinainte, s-a datorat cererii lui Bibi de a-l sărbători pe cel de-al doilea născut, amânând întoarcerea până mâine, pentru a nu zbura de Shabat, respectând astfel tradiţia evreiască.

„Nu vrem să facem insinuări, dar vineri este ziua lui Yair”, a comentat Canalul 12. Un caz care nu a mulţumit deloc rudelor ostaticilor, deja înfuriate de decizia premierului de a amâna reluarea negocierilor până la sfârşitul lunii ca urmare a călătoriei lui în Statele Unite.

Al doilea fiu al premierului israelian a absolvit relaţii internaţionale la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Fiind deja în lumina reflectoarelor în trecut pentru că i-a atacat pe oponenţii tatălui său pe reţelele de socializare, inclusiv pe Soroş şi pe Rabin, şi pentru că i-a susţinut pe Orban, Salvini şi Farage, Yair Netanyahu se află în Statele Unite la dorinţa tatălui său.

Din aprilie, tânărul a aterizat în Florida, unde s-a refugiat, după ce a pierdut un proces pentru defăimare iniţiat de un activist politic. Fiul premierului, pentru a răspunde obligaţiei de a efectua serviciul militar, alesese rolul de purtător de cuvânt al apărării israeliene, evitând să fie militar.

Iar acum, Yair stă departe de propria ţară, în condiţiile în care israelienii de până la 40 de ani eligibili să lupte în caz de urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici