- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolae Popa ar putea fi audiat în 20 mai în procesul lui Vîntu
Nicolae Popa ar putea fi audiat în 20 mai în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, dacă până atunci la dosar vor fi aduse toate clarificările şi vor fi depuse toate actele oficiale privind aducerea acestuia în ţară.
Nicolae Popa ar putea fi audiat în 20 mai în procesul lui Vîntu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat, vineri, pentru 20 mai, judecarea procesului în care Vîntu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că dosarul nu se află la tribunal, ci la Curtea de Apel Bucureşti unde s-au înregistrat recursuri privind mai multe cereri de ridicare a interdicţiilor impuse lui Vîntu şi Stoian.
Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Marian Nazat, a precizat instanţei că Nicolae Popa a fost adus în ţară şi a susţinut că se impune audierea lui în proces, respectiv la termenul din 20 mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Instanţa a arătat că până la acest moment nu există informaţii oficiale cu privire la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, ci sunt doar informaţii din presă.
Instanţa a spus că se vor emite mai multe adrese la care se vor solicita informări cu privire la situaţia lui Popa, astfel ca acesta să fie citat în dosar pentru a fi audiat, cel mai probabil în 20 mai.
Vîntu nu a ajuns la termenul de vineri din proces, avocatul său susţinând că acesta nu a avut timp să vină, dezbaterile terminându-se prea repede.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat de judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, joi seară, într-un alt dosar în care fusese reţinut alături de Ion Ilie Cezar pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.
Între timp, vineri dimineaţă, fostul manager al Gelsor, Nicolae Popa, a fost adus în ţară din Indonezia după mai bine de zece ani de la prăbuşirea Fondului Naţonal de Investiţii.
Tribunalul Bucureşti a reluat, vineri, dezbaterile în acest proces, care a fost suspendat în martie, în contextul depunerii unei cereri de strămutare, care, ulterior, a fost retrasă de către avocaţii omului de afaceri.
Cererea de strămutare avea termen marţi, la instanţa supremă, dar avocaţii lui Vîntu au depus la dosar o cerere de retragere a acţiunii, întrucât judecătorul Camelia Bogdan a fost înlocuit din dosar, în urma admiterii unei cereri de recuzare formulate de avocaţii lui Octavian Ţurcan, inculpat în acest dosar.
Magistratul Camelia Bogdan a fost recuzat, în 21 martie, de Octavian Ţurcan, care a susţinut că din motivarea judecătorului de respingere a cererii de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul său reiese că şi-ar fi format o opinie privind fapta de care omul de afaceri este acuzat.
Avocatul a arătat atunci că aceasta este părerea clientului său şi că acesta doreşte schimbarea judecătorului Bogdan cu un alt magistrat de la Tribunalul Bucureşti.
În motivarea deciziei de recuzare a judecătorului Camelia Bogdan,judecătorul Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, arată că aliat această hotărâre întrucât magistratul a lucrat cu "celeritate nejustificată" cee ce nu era benefic inculpaţilor din dosar.
Procurorul general Codruţa Kövesi a sesizat, în 4 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuării de verificări cu privire la judecătorul Elena Burlan, sub aspectul nerespectării normelor de procedură cu gravă neglijenţă, informa Biroul de presă al Ministerului Public.
Cu ocazia soluţionării cererii de recuzare a judecătorului (Camelia Bogdan-n.r.) învestit cu soluţionarea pe fond a dosarului numărul 49702/3/2010 al Tribunalului Bucureşti, Secţia a-II-a Penală, magistratul (Elena Burlan-n.r.) a reţinut un caz de incompatibilitate neprevăzut de dispoziţiile Codului de procedură penală, preciza sursa citată.
În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa (capturat de autorităţi în Indonezia-n.r.) şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO