Nicolae Robu, primarul Timişoarei, audiat în dosarul porţii care s-a prăbuşit în timpul unei furtuni şi a ucis un tânăr

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, precum şi viceprimarul Dan Diaconu au fost audiaţi, vineri, la sediul Poliţiei Timiş în dosarul porţii de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbuşit în timpul furtunii puternice din toamnă şi a omorât un tânăr, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
306 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu, primarul Timişoarei, audiat în dosarul porţii care s-a prăbuşit în timpul unei furtuni şi a ucis un tânăr

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, audiat în dosarul porţii care s-a prăbuşit în timpul unei furtuni şi a ucis un tânăr

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi viceprimarul Dan Diaconu au fost audiaţi, vineri, de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale.

Cei doi au fost audiaţi în dosarul penal care a fost deschis după ce poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, s-a prăbuşit în timpul furtunii puternice din luna septembrie a anului trecut şi a căzut pe o maşină în care se afla un tânăr de 24 de ani, care a murit pe loc.

Poarta a fost construită în urmă cu 37 de ani şi modernizată în urmă cu peste doi ani, lucrare pentru care Primăria Timişoara a plătit unei firme locale peste 50.000 de euro. Tânărul care a murit strivit de poarta de la intrarea în Timişoara se numea Vlad Baici şi era student în ultimul an la Facultatea de Medicină Dentară.

În luna octombrie a anului trecut, a fost realizată şi o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, la solicitarea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, care arăta faptul că aceasta a căzut pentru că “nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”.

“Nu există o cauză unică, nu există o singură cauză care să spunem că este cea care a determinat prăbuşirea porţii, este un cumul de cauze, un cumul de factori. Deci, sunt mai mulţi factori au contribuit la slăbirea acestei construcţii şi a căzut. În primul rând, s-a plecat de la prima proiectare, care s-a făcut în anii ‘80, care a fost mai slabă, nu a fost prevăzută pentru un vânt foarte puternic. Pe urmă, în anul 2014 (n.r. poarta a fost reabilitată de Primăria Timişoara în perioada 2014 - 2015), s-a majorat suprafaţa expusă, s-au înlocuit literele care erau cu altele şi s-a mărit starea de obturare, poarta a devenit şi mai vulnerabilă. Şi al treilea motiv este că a venit un vânt care a depăşit viteza cu care se calculează la vânt construcţiile aici în zona Timişoarei. Toate aceste trei cauze au dus la pierderea rezistenţei porţii. Într-o anumită măsură, cam toţi au greşit, nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”, declara, corespondentului Mediafax, Victor-Radu Marinov, expertul tehnic care a realizat expertiza.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici