Nicolăescu: Angajaţii sistemului sanitar primesc indemnizaţie de stabilitate

Angajaţii din sistemul sanitar public primesc, începând din octombrie, odată pe an, o indemnizaţie de stabilitate egală cu cel mai mic salariu al funcţiei de bază, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Angajaţii sistemului sanitar primesc indemnizaţie de stabilitate

Nicolăescu: Angajaţii sistemului sanitar primesc indemnizaţie de stabilitate

"Este pentru prima dată când autorităţile sanitare fac o astfel de propunere, aceasta fiind elaborată în contextul în care tot mai mulţi medici sunt tentaţi să lucreze în străinătate. Indemnizaţia de stabilitate poate fi acordată, în funcţie de buget,o singură dată , în oricare din cele trei luni ale trimestrului IV al anului sau eşalonat în acest interval.

Potrivit ministrului, personalul contractual care a beneficiat de aceste drepturi şi ale cărui raporturi de muncă încetează este obligat să restituie suma necuvenită, calculată proporţional cu perioada nelucrată până la sfârşitul anului. În cazul în care personalul contractual a încetat contractul individual de muncă din motive neimputabile acestuia, nu va restitui suma primită.

Având în vedere faptul că sistemul sanitar se confruntă cu un mare deficit de personal de specialitate, medicii rezidenţi, spre deosebire de alte categorii profesionale, după terminarea facultăţii mai parcurg între trei şi şapte ani de pregătire şi pentru a-i cointeresa în formarea ca noi specialişti este necesară majorarea salariilor de bază pentru această categorie profesională, a mai spus ministrul.

Salariile de bază au fost majorate în trei etape, respecti cu 5% începând cu data de 1 ianuarie 2007 faţă de nivelul din luna decembrie 2006; cu 2% începând cu data de 1 aprilie 2007 faţă de nivelul din luna martie 2007 şi cu 14% începând cu data de 1 octombrie 2007 faţă de nivelul din luna septembrie 2007.

Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor legale din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate, se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bază minime pe funcţii, grade şi trepte profesionale, prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă, pentru unităţile sanitare publice, altele decât cele clinice.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici