- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.01.2014, 19:40)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolăescu: Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, s-au respectat procedurile la intervenţia de după accident
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procedurile la intervenţia de după accidentul aviatic din Apuseni au fost corecte şi respectate, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii (MS).
Urmărește
336 afișări
Eugen Nicolaescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
"Am fost ultima verigă în lanţul de intervenţie, am stat în aşteptare, iar din momentul în care victimele au fost localizate, au fost urmate procedurile pentru astfel de urgenţe. Toate aceste proceduri au fost corecte", a mai spus Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii a precizat, în acest context, că pentru fiecare dintre răniţi a fost pregătit câte un echipaj de urgenţe medicale. De asemenea, a fost pregătit spitalul care să preia răniţii, inclusiv din punct de vedere al personalului şi aparaturii necesare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
"De la ora 15.55, când am primit primul sms de la profesorul Radu Deac (preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant - n.r.), în care mi s-a spus că a avut loc accidentul, şi până când supravieţuitorii au ajuns în spital, am fost permanent în legătură cu secretarul de stat Raed Arafat, cu echipele medicale mobilizate din judeţele Cluj, Alba, Bihor şi Mureş, dar şi cu profesorul Irinel Popescu, venit la minister împreună cu profesorul Deac", a mai relatat Nicolăescu
Potrivit ministrului Sănătăţii, pregătirea echipelor medicale de intervenţie a fost, astfel, asigurată, însă, până la localizarea victimelor accidentului, nu s-a ştiut unde să fie trimise acestea.
"Noi am fost pregătiţi, dar nu am ştiut unde să trimitem echipajele medicale, pemtru că nu ni s-a spus", a spus Eugen Nicolăescu.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi locuitori din zonă.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Salvamont Cluj: Am fost anunţaţi ultimii despre accident, Salvamont nu e parte a celulei de criză
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe