Nicolăescu: Distribuirea cardurilor de sănătate de către medicii de familie, cea mai proastă soluţie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că distribuirea cardurilor de sănătate prin intermediul medicilor de familie "era cea mai proastă soluţie", susţinând că are "termen" până în 15 septembrie să abroge această prevedere şi să elaborez un nou proiect de act normativ.

Urmărește
492 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Distribuirea cardurilor de sănătate de către medicii de familie, cea mai proastă soluţie

Nicolăescu: Distribuirea cardurilor de sănătate de către medicii de familie, cea mai proastă soluţie (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Ministrul Eugen Nicolăescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Alexandria, la prima dezbatere pe tema reformei în sănătate, că "are sarcină" până în 15 septembrie să elaborez un nou proiect de act normativ privind distribuirea cardurilor de sănătate, menţionând că va "apela, în final, la un set de măsuri combinate".

"Nu i-am convins şi nici nu mi-am propus să îi conving (n.r. - pe medicii de familie). Aceasta era cea mai proastă soluţie, distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie. Am discutat cu premierul şi am sarcină până la 15 septembrie să elaborez un nou proiect de act normativ. Am început deja discuţiile cu Ministerul de Interne, voi purta discuţii şi cu Minsterul Administraţiei, cu colegiile medicilor şi cu casele de asigurări de sănătate. S-au născut deja o serie de elemente noi. Avem termen până la 15 septembrie să abrogăm prevederea privind distribuirea cardurilor prin intermediul medicilor de familie, care din punctul meu de vedere era aberantă, şi să găsim o altă modalitate, s-ar putea să apelăm, în final, la un set de măsuri combinate", a declarat Eugen Nicolăescu, care a precizat că oamenii vor primi cardurile prin intermediul primării, al serviciilor de evidenţă a persoanei, al caselor de asigurări de sănătate sau prin poştă.

Ministrul a mai spus că pachetul de servicii medicale de bază, ale cărui principii definitorii se află în dezbatere publică, reprezintă "piatra de încercare a sistemului sanitar", iar acest pachet "aşează toate serviciile esenţiale pentru viaţa omului, de care trebuie să beneficieze toţi cetăţenii atunci când au nevoie, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi".

De asemenea, el a precizat, referitor la proiectul de servicii medicale de bază, că "există o condiţionalitate în acordul cu FMI, cu termen de finalizare la 30 septembrie".

Eugen Nicolăescu a participat, luni, la Universitatea Valahia din Alexandria, la o dezbatere regională privind rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, reuniune la care au luat parte specialişti din domeniu şi autorităţi din Regiunea Sud Muntenia. Dezbaterea a fost prima dintr-un program ce cuprinde consultări similare în alte şapte centre din ţară, până la sfârşitul lunii septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici