- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.11.2024, 11:51)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicu Ştefănuţă: Amânarea legii împotriva defrişărilor, o lovitură pentru combaterea crizei climatice
Vicepreşedintele Parlamentului European, Nicu Ştefănuţă, spune că amânarea legii împotriva defrişărilor ar fi o lovitură pentru combaterea crizei climatice, pentru că „pădurile nu pot aştepta”.
Urmărește
193 afișări
Ştefănuţă: Amânarea legii împotriva defrişărilor, o lovitură pentru combaterea crizei climatice
Înainte de votul esenţial din Parlamentul European asupra Regulamentului European pentru combaterea defrişărilor (EUDR), vicepreşedintele Parlamentului European, europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, membru al Grupului Verzilor, face un apel urgent pentru păstrarea acestei legi fără modificări care i-ar slăbi impactul în ceea ce priveşte combaterea crizei climatice.
„În faţa crizei climatice, nu ne putem permite să facem niciun compromis. Regulamentul privind reducerea defrişărilor şi degradarea pădurilor (EUDR) este un pilon esenţial al Pactului Verde European, menit să protejeze pădurile de care depindem pentru stabilitatea climatică globală”, declară Nicu Ştefănuţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Acesta atrage atenţia asupra amendamentelor propuse de Partidul Popular European (PPE), care ar întârzia implementarea regulamentului, ar scuti marii comercianţi de obligaţiile de raportare şi ar introduce o categorie de ţări „cu risc zero”, în ciuda realităţii din teren: „Orice modificare sau întârziere a EUDR va face ca acest instrument să devină ineficient. Propunerile PPE nu doar că pun în pericol pădurile, dar trădează şi sprijinul publicului european şi compromit eforturile deja făcute de multe afaceri pentru a respecta această lege”, adaugă Ştefănuţă.
Conform europarlamentarului, un vot pentru amendamentele PPE ar risca să submineze credibilitatea UE chiar înainte de discuţiile internaţionale de la COP, slăbind poziţia Uniunii în faţa unei lumi care aşteaptă soluţii serioase în combaterea crizei climatice.
„Fac un apel tuturor europarlamentarilor români să respingă amendamentele periculoase ale PPE şi să protejeze EUDR. Acest regulament reprezintă o speranţă reală pentru protejarea ecosistemelor esenţiale ale planetei. E nevoie ca Parlamentul European să voteze responsabil şi să demonstreze că este cu adevărat un lider în combaterea defrişărilor”, încheie Nicu Ştefănuţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe