Nicu Ştefănuţă, despre incendiile din parcul IOR: Este inacceptabil

Este inacceptabil ca într-o capitală europeană să ne confruntăm cu riscuri de incendiu care pot fi prevenite prin acţiuni simple, dar decisive, susţine europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, care atrage atenţia asupra incendiilor „tot mai dese din zona retrocedată a Parcului IOR”.

Urmărește
5014 afișări
Imaginea articolului Nicu Ştefănuţă, despre incendiile din parcul IOR: Este inacceptabil

Nicu Ştefănuţă, despre incendiile din parcul IOR: Este inacceptabil

Europarlamentarul a făcut un apel urgent către autorităţile din Sectorul 3, pentru a monitoriza şi a asigura respectarea obligaţiilor legale în respectiva zonă, dar şi un apel la colaborare între toţi factorii implicaţi – autorităţi locale, proprietari de terenuri şi cetăţeni – pentru a preveni orice pericol de incendiu şi a proteja mediul şi vieţile omeneşti.

„Este inacceptabil ca într-o capitală europeană să ne confruntăm cu riscuri de incendiu care pot fi prevenite prin acţiuni simple, dar decisive. Este esenţial ca autorităţile să acţioneze preventiv şi să asigure un mediu sigur pentru toţi cetăţenii, să avem grijă de şi aşa puţinul spaţiu verde din Bucureşti”, a adăugat acesta.

Europarlamentarul a solicitat informaţii cu privire la sancţiunile aplicate până în prezent, inclusiv măsurile preventive adoptate de Poliţia Locală a Sectorului 3 în această zonă.

„Transparenţa şi responsabilitatea sunt esenţiale pentru a asigura protecţia cetăţenilor şi a mediului înconjurător. Este necesar să ştim ce s-a făcut până acum pentru a preveni o tragedie”, subliniat Nicu Ştefănuţă.

Un incendiu puternic a afectat luni parcul IOR din Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici