Nicuşor Constantinescu: Am fost reţinut în baza unor interpretări abuzive ale corespondenţei

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat joi, la plecarea de la Tribunalul Bucureşti, că a fost reţinut de procurorii DNA în urma unor "interpretări abuzive" ale corespondenţei, el precizând totodată că nu a refuzat niciodată controalele Curţii de Conturi.

Urmărește
333 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu: Am fost reţinut în baza unor interpretări abuzive ale corespondenţei

Nicuşor Constantinescu: Am fost reţinut în baza unor interpretări abuzive ale corespondenţei (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Au fost interpretări abuzive ale unor corespondenţe care s-au făcut între Regia de Drumuri, Consiliul Judeţean şi Curtea de Conturi. Luaţi decizia preşedintelui Curţii de Conturi din 2012, domnul Văcăroiu, care a reprogramat controlul la RAJDP Constanţa, şi faptul că la Constanţa, în permanenţă când s-a controlat activitatea ordonatorilor de credite, nu s-a găsit niciun fel de ilegalitate, nici în 2010, nici 2011, nici în 2012, nici în 2013", a declarat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa a mai spus, referitor la denunţătorul din dosarul în care a fost reţinut - preşedintele Asociaţiei Eoliene Române, Marian Turbatu -, că dacă nu ar fi vrut să-i elibereze acestuia vreun act, nu i-ar fi eliberat.

"Este singurul investitor din România căruia i-am eliberat, în 2007, şi certificat de urbanism, şi autorizaţie de construcţie pentru un parc eolian, fără să-i pretind absolut nimic. Dacă nu voiam să i-l eliberez, nu îl eliberam", a subliniat Nicușor Constantinescu.

Miercuri, după ce a fost reţinut de procurorii DNA, Constantinescu spunea că măsura a fost luată " în urma unor acuzaţii ale unui escroc - Turbatu Marian". "Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc - Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere", a spus el, înainte de a fi urcat în duba care l-a dus în arest.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, iar şeful Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, în arest preventiv, a decis, joi, Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie, care îl pe Constantinescu de abuz în serviciu, iar pe Adrian Gâmbuţeanu, de complicitate la această infracţiune, ceruseră arestarea preventivă a celor doi.

Preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Reţinerile au fost dispuse după ce Constantinescu şi Gâmbuţeanu au fost ridicaţi de anchetatori în Constanţa şi aduşi în Bucureşti, la sediul central al DNA, unde au fost audiaţi.

Anchetatorii au făcut miercuri percheziţii la locuinţa lui Constantinescu şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici