- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.07.2014, 13:42)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicuşor Constantinescu cere instanţei să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cere Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie, solicitarea urmând să fie judecată de instanţă în 23 iulie.
Urmărește
317 afișări
Nicuşor Constantinescu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)
Cererea a fost transmisă instanţei miercuri, prin fax, de către avocaţii lui Nicușor Constantinescu, iar joi, Tribunalul Bucureşti a stabilit că aceasta va fi luată în discuţie de un judecător de drepturi şi libertăţi în 23 iulie.
Într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 18 iulie contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul unei decizii a Tribunalului de ridicare a controlului judiciar impus preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, într-unul din dosarele în care este acuzat de fapte de corupţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
În acest caz, Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iunie, cererea DNA de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea cauzei a fost de mai multe ori amânată, după ce instanţa a solicitat ca actele medicale privind starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu să fie prezentate în original.
Citeşte şi:
Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu cer CAB să-i permită acestuia să stea în SUA până în septembrie
Citeşte şi:
Instanţa respinge DEFINITIV arestarea lui Nicuşor Constantinescu: Preşedintele CJ Constanţa a stat legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie
Pe de altă parte, în 15 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei, decizia fiind definitivă. Instanţa a respins astfel înlocuirea controlului judiciar, dispus iniţial în cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv. Judecătorii au mai stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie.
În aceste condiţii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu a rămas fără obiect.
După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.
Nicuşor Constantinescu era dat în urmărire internaţională, în urma unei hotărâri din 7 iulie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.
Decizia a fost luată după ce Tribunalul Bucureşti dispusese, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, la cererea procurorilor DNA, care au solicitat înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă pentru că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.
Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, în 15 iulie, noi documente medicale pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susţine că şeful CJ mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale.
"Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicuşor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.
CJ Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.
Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale distincte. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.
Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Instanţa respinge DEFINITIV arestarea lui Nicuşor Constantinescu: Preşedintele CJ Constanţa a stat legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe