- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.02.2018, 08:39)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte în mai multe zone ale ţării, până duminică seara /Infotrafic: Circulaţie rutieră în condiţii de ninsori slabe, lapoviţă şi ploi: judeţele afectate
O informare meteo emisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare sâmbătă seara şi este valabilă până duminică la ora 20.00, fenomenele vizate fiind ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru.
Urmărește
2946 afișări
Ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, până duminică seara / Cum va arăta vremea în restul ţării
Începând de sâmbătă seara, la munte predomină ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea.
În nord, nord-vest şi centru, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Local se va forma gheţuş sau polei.
Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50...55 km/h.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Duminică, 4 februarie 2018 / 08:42:54
Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi se menţine mare până luni seara
Meteorologii anunţă că riscul producerii de avalanşe în zona înaltă a Munţilor Făgăraş şi Bucegi se menţine mare până luni la ora 20.00.
Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Făgăraş şi Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de patru, pe o scară de la 1 la 5, reprezentând risc mare.
”Vremea va fi în general închisă şi se va răci. Cerul va fi noros. Pe arii extinse se vor semnala ninsori moderate cantitativ. Stratul de zăpadă va creşte în întreaga arie monitorizată. Vântul va sufla tare din sector sud-vestic apoi vestic, cu rafale de peste 70-80 km/h, iar în zona înaltă va depăşi 100-120 km, viscolind şi spulberând puternic zăpada. Temporar se va semnala ceaţă asociată cu depuneri de chiciură”, arată Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.
Potrivit meteorologilor, la altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul producerii avalanşelor este însemnat.
La peste 1.800 de metri altitudine, vântul puternic, care va sufla la rafală cu peste 100-120 km/h viscolind şi spulberând puternic zăpada, însoţit de ninsori moderate cantitativ, va forma numeroase plăci de vânt, care se vor depune peste stratul relativ instabil din partea superioară a stratului de zăpadă, format în perioada precedentă, strat umezit şi îngreunat după perioada mai caldă din ultimele zile.
Declanşările de avalanşe sunt probabile chiar şi în condiţiile unei slabe supraîncărcări cu turişti sau schiori, mai ales pe pantele mai înclinate.
Sunt aşteptate izolat şi declanşări spontane de avalanşe medii sau mari.
Infotrafic: Trafic în condiţii de ninsori slabe, lapoviţă şi ploi în mai multe judeţe
Centrul Infotrafic al Poliţiei informează că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsori slabe în zonele înalte din cinci judeţe, lapoviţă în Bihor şi ploi în Muntenia, precum şi 10 judeţe. Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza.
Nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident sau a vremii nefavorabile, nici probleme majore privind fluenţa traficului, arată Infotrafic.
Se înregistrează, însă, ninsori slabe în zonele înalte din judeţele Cluj, Bistrita-Năsăud, Bihor, Maramureş, Alba şi Suceava, lapoviţă în zona localităţii Ştei din judeţul Bihor şi ploi în Muntenia şi judeţele Dolj, Olt, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Sălaj, Braşov, Mureş, Neamţ şi Tulcea.
Pentru reducerea riscului de implicare în accidente, când carosabilul este umed, şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să fie atenţi şi să nu bruscheze comenzile maşinii.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe