- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.06.2011, 14:19)
- Elvira Gheorghita , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Niţescu: Starea pacientului care a solicitat schimbare de sex este bună, continuă tratamentul
Starea pacientului operat pentru schimbare de sex este bună, el fiind evaluat, joi, de echipa operatorie, care a hotărât continuarea tratamentului cu antibiotice, antiinflamatoare şi antitrombotice, a declarat pentru MEDIAFAX doctorul Cristian Niţescu.
Urmărește
168 afișări
Niţescu: Starea pacientului care a solicitat schimbare de sex este bună, continuă tratamentul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Pacientul a fost evaluat de dimineaţă, au fost schimbate pansamentele. Plăgile sunt curate, starea generală este bună, continuă tratamentul cu antibiotice, antiinflamatoare şi antitrombotice", a spus medicul Cristian Niţescu, de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.
El a precizat că neopenisul este viabil, fiind vascularizat foarte bine. "Până acum totul evoluează bine, este viabil, e vascularizat foarte bine", a adăugat Niţescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, condusă de Cristian Niţescu, a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o operaţie de schimbare de sex de la femeie la bărbat. Operaţia a durat peste 14 ore, fiind considerată de medici un succes.
Medicul Cristian Niţescu a declarat că în cazul femeii care a dorit să devină bărbat şi a fost operată la Spitalul de Chirurgie Plastică intervenţia a început în urmă cu şase luni, miercuri a fost a doua etapă, operaţia de schimbare de sex urmând să se finalizeze peste un an.
În prima etapă, pacientul a fost supus unei prime operaţii necesare schimbării de sex în urmă cu şase luni. Intervenţia a constat în îndepărtarea uterului şi a anexelor, apoi într-o vaginectomie. O a doua etapă a operaţiei de schimbare de sex, de importanţă majoră, a fost realizată în noaptea de marţi spre miercuri şi s-a finalizat cu "ataşarea neopenisului la zona receptoare". În etapa a treia şi ultima, care va fi realizată peste un an, pacientul va fi supus unei noi intervenţii, când, pentru a asigura viaţa sexuală activă a pacientului, medicii îi vor aplica neopenisului un suport osos, a precizat Cristian Niţescu.
În realizarea intervenţiilor chirurgicale necesare schimbării de sex pacientul în vârstă de 35 de ani a fost investigat de mai multe ori. Cristian Niţescu a precizat că prima evaluare, realizată după solicitarea pacientului pentru schimbarea de sex, a fost cea a psihologului şi a medicului psihiatru, care au stabilit dacă acesta este într-adevăr transsexual. Apoi pacientul a obţinut o hotărâre judecătorească în urma căreia a fost permisă realizarea intervenţiei. Ulterior, pacientul a fost supus unei evaluări endocrinologice care a confirmat lipsa sindroamelor genetice şi a tulburărilor congenitale ale hormonilor sexuali.
După acest examen medical, pacientul a urmat un tratament cu hormoni şi a fost pregătit psihologic pentru operaţia de schimbare de sex, a mai spus Niţescu.
În legătură cu problema sexuală, medicul Cristian Niţescu a precizat că aceasta este una de durată. Totodată, el a precizat că pacientul avea de mult "o comportare bărbătească" şi de aproape cinci ani a început demersurile pentru schimbarea de sex.
"Transsexualismul este o stare de boală catalogată iniţial ca afecţiune psihică, evaluările ulterioare relevând însă că este o stare de boală, dar nu psihică, în care singurul tratament posibil este cel chirurgical. Din punct de vedere anatomic, femeia avea creier de bărbat, gândea ca un bărbat", a mai spus Niţescu.
Şase operaţii de schimbare de sex au fost făcute până în prezent în România, o astfel de intervenţie este decontată de CNAS pe caz rezolvat, fiind considerată boală psihică de neconcordanţă între percepţia eului şi statutul real al persoanei, care se tratează chirurgical, a spus profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstructivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe