- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.06.2011, 14:19)
- Elvira Gheorghita , ,
Niţescu: Starea pacientului care a solicitat schimbare de sex este bună, continuă tratamentul
Starea pacientului operat pentru schimbare de sex este bună, el fiind evaluat, joi, de echipa operatorie, care a hotărât continuarea tratamentului cu antibiotice, antiinflamatoare şi antitrombotice, a declarat pentru MEDIAFAX doctorul Cristian Niţescu.
Urmărește
168 afișări
Niţescu: Starea pacientului care a solicitat schimbare de sex este bună, continuă tratamentul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Pacientul a fost evaluat de dimineaţă, au fost schimbate pansamentele. Plăgile sunt curate, starea generală este bună, continuă tratamentul cu antibiotice, antiinflamatoare şi antitrombotice", a spus medicul Cristian Niţescu, de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.
El a precizat că neopenisul este viabil, fiind vascularizat foarte bine. "Până acum totul evoluează bine, este viabil, e vascularizat foarte bine", a adăugat Niţescu.
O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, condusă de Cristian Niţescu, a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o operaţie de schimbare de sex de la femeie la bărbat. Operaţia a durat peste 14 ore, fiind considerată de medici un succes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Medicul Cristian Niţescu a declarat că în cazul femeii care a dorit să devină bărbat şi a fost operată la Spitalul de Chirurgie Plastică intervenţia a început în urmă cu şase luni, miercuri a fost a doua etapă, operaţia de schimbare de sex urmând să se finalizeze peste un an.
În prima etapă, pacientul a fost supus unei prime operaţii necesare schimbării de sex în urmă cu şase luni. Intervenţia a constat în îndepărtarea uterului şi a anexelor, apoi într-o vaginectomie. O a doua etapă a operaţiei de schimbare de sex, de importanţă majoră, a fost realizată în noaptea de marţi spre miercuri şi s-a finalizat cu "ataşarea neopenisului la zona receptoare". În etapa a treia şi ultima, care va fi realizată peste un an, pacientul va fi supus unei noi intervenţii, când, pentru a asigura viaţa sexuală activă a pacientului, medicii îi vor aplica neopenisului un suport osos, a precizat Cristian Niţescu.
În realizarea intervenţiilor chirurgicale necesare schimbării de sex pacientul în vârstă de 35 de ani a fost investigat de mai multe ori. Cristian Niţescu a precizat că prima evaluare, realizată după solicitarea pacientului pentru schimbarea de sex, a fost cea a psihologului şi a medicului psihiatru, care au stabilit dacă acesta este într-adevăr transsexual. Apoi pacientul a obţinut o hotărâre judecătorească în urma căreia a fost permisă realizarea intervenţiei. Ulterior, pacientul a fost supus unei evaluări endocrinologice care a confirmat lipsa sindroamelor genetice şi a tulburărilor congenitale ale hormonilor sexuali.
După acest examen medical, pacientul a urmat un tratament cu hormoni şi a fost pregătit psihologic pentru operaţia de schimbare de sex, a mai spus Niţescu.
În legătură cu problema sexuală, medicul Cristian Niţescu a precizat că aceasta este una de durată. Totodată, el a precizat că pacientul avea de mult "o comportare bărbătească" şi de aproape cinci ani a început demersurile pentru schimbarea de sex.
"Transsexualismul este o stare de boală catalogată iniţial ca afecţiune psihică, evaluările ulterioare relevând însă că este o stare de boală, dar nu psihică, în care singurul tratament posibil este cel chirurgical. Din punct de vedere anatomic, femeia avea creier de bărbat, gândea ca un bărbat", a mai spus Niţescu.
Şase operaţii de schimbare de sex au fost făcute până în prezent în România, o astfel de intervenţie este decontată de CNAS pe caz rezolvat, fiind considerată boală psihică de neconcordanţă între percepţia eului şi statutul real al persoanei, care se tratează chirurgical, a spus profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică şi reconstructivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe