- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.07.2018, 13:53)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar
Datoria la nivel global a atins un nou record în primul semestru al anului 2018, de 247 de mii de miliarde de dolari, cea mai mare parte a acesteia aparţinandu-i sectorului ne-financiar, se arată în datele unui raport conceput de Institute of International Finance (IIF).
Urmărește
1130 afișări
Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar
Datoria la nivel global a atins reprezintă peste 318% din PIB-ul de la nivel global. Din acest total de 247 de de mii de miliarde de dolari, 186 de de mii de miliarde de dolari aparţin sectorului ne-financiar.
"Sectorul corporatist este puternic influenţat şi poate fi foarte vulnerabil la rate mai mari ale dobânzii", a avertizat Joseph LaVorgna, economist şef pentru cele două continente americane al băncii franceze Natixis, citat de CNBC.
Joseph LaVorgna a mai precizat că datoria corporativă faţă de PIB atât de ridicată se datorează ratei dobânzilor foarte scăzute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
În schimb, Mike Thompson, Preşedinte al Serviciului de Consultanţă pentru Investiţii din cadrul Standard & Poor's, citat de CNBC, este de părere că un rol îl joacă şi şi volatilitatea pieţei, precum şi inflaţia generată de războiul sino-american. Acesta din urmă putând avea un efect exagerat asupra activelor, în ciuda rezistenţei surprinzătoare a pieţelor de până acum.
Însă conform raportului conceput de Institute of International Finance (IIF), nu doar debitorii americani sunt expuşi riscurilor, ci şi cei ai pieţelor emergente, mai ales pe fondul creşterii randamenteler şi a ratelor dobânzilor, fenomen care scumpeşte semnificativ refinanţarea şi rambursarea datoriilor în dolari.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe