Nivelul Dunării era joi dimineaţă similar maximului atins la viitura de pe fluviu în 2006

Nivelul Dunării era, joi dimineaţă, de 657 de centimetri, similar celui maxim atins la viitura produsă pe fluviu în anul 2006, în digul de apărare, supraînălţat cu o zi în urmă cu saci umpluţi cu nisip apărând infiltraţii, care sunt însă preluate de canalizarea municipiului Galaţi.

Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Nivelul Dunării era joi dimineaţă similar maximului atins la viitura de pe fluviu în 2006

Nivelul Dunării era joi dimineaţă similar maximului atins la viitura de pe fluviu în 2006 (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Digul de la Dunăre apără mii de familii de gălăţeni care locuiesc în cartierul Valea Oraşului.

Unele probleme se înregistrează şi la nivelul râului Siret, care, joi dimineaţă, avea la Şendreni cu 44 de centimetri peste cota de pericol, iar la Lungoci cu 19 centimetri peste cota de inundaţie, astfel că toată noaptea de miercuri spre joi zeci de voluntari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Galaţi au lucrat în comunele Şendreni, Tudor Vladimirescu, Nămoloasa şi Iveşti pentru consolidarea breşelor apărute în digurile de apărare ale Siretului.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost inundate locuinţe în zonele respective, şi nici nu a fost luată decizia evacuării persoanelor.

Încă din cursul zilei de marţi autorităţile gălăţene au dispus supraînălţarea unui dig de protecţie cu saci de nisip şi pământ, pe digul de apărare al Siretului, în dreptul localităţii Şendreni, pe o lungime de aproximativ trei kilometri, ca urmare a creşterii continue a nivelului râului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Eugen Chiriţă, declara că aproximativ o sută de locuinţe ar putea fi inundate dacă apele se revarsă peste digul respectiv.

Marţi dimineaţă, Siretul depăşise cu 13 centimetri cota de pericol la Şendreni (663 de centimetri), iar Dunărea avea 51 de centimetri peste cota de inundaţie, cu doar şase centimetri sub cota istorică înregistrată la Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici